Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:50 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 18:55

Αναζητούνται τα “αντανακλαστικά” του πρώτου κύματος της πανδημίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tην προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας πως σε συννενόηση με τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς φορείς θα παρέχει δωρεάν tablets καλύπτοντας το 30% της δυναμικότητας του μαθητικού πληθυσμού του κάθε σχολείου (σύνολο 400 tablets) ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας.

Ο μεγάλος και εύρωστος οικονομικά Δήμος Αγρινίου φαίνεται ότι “κοιμάται” ακόμη στο “ροζ συννεφάκι” του πρώτου κύματος της πανδημίας και μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία, παρόλου που διαθέτει περίπου το 45% του μαθητικού πληθυσμού της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως ακόμη δεν έχει κινητοποιηθεί, όπως έκανε ο Δήμος Μεσολογγίου, για να αξιοποίησει τη δυνατότητα που δίνεται στους ΟΤΑ για “δωρεές ιατρικού εξοπλισμού, οικίσκων για διεξαγωγή εξετάσεων ανίχνευσης COVID-19, ιατροφαρμακευτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων τεστ διάγνωσης κορoνοϊού σε νοσοκομεία και λοιπές δημόσιες υγειονομικές μονάδες που εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα εντός των ορίων τους”.

Περιμένουμε λοιπόν από το Δήμο Αγρινίου να ακολουθήσει το “ρεύμα” αντίστοιχων ενεργειών άλλων Δήμων, γιατί τα καλά αντανακλαστικά που έδειξε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, με την ενεργοποίηση των κοινωνικών δομών της ΚΟΙΠΑ, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας εκλείπουν από άλλους τομείς…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 680 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.