Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:26 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 14:22

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η 25η Νοεμβρίου. Η έμφυλη βία ενέχει ποικίλες διαστάσεις όπως η ενδοοικογενειακή, ο βιασμός, η  σεξουαλική παρενόχληση, η συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση, η άρνηση πόρων και ευκαιριών, ο εξαναγκαστικός γάμος,  η παράνομη διακίνηση  με σκοπό τη σεξουαλική ή οικονομική εκμετάλλευση γνωστή ως trafficking, ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων και η μη εμφανής παρακολούθηση ή παρενόχληση (stalking). Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται συνεχώς σε όλη την υφήλιο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε όλοι, από τους θεσμικούς φορείς έως τους πολίτες, να είμαστε σε  εγρήγορση για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της ορατής-καταγεγραμμένης, αλλά και της αόρατης βίας κατά των γυναικών. Δεν πρέπει να την προσπερνάμε όταν τη συναντάμε δίπλα μας! 

Η ενδοοικογενειακή βία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιδιωτική υπόθεση, αλλά ως ένα κοινωνικό ζήτημα με αρνητικές συνέπειες, τόσο για το ίδιο το θύμα (σωματικές, ψυχολογικές, κ.ο.κ.), όσο και συνολικά για την κοινωνία».

Σημαντικές πληροφορίες:

Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων 

Κάθε γυναίκα που βιώνει περιστατικά βίας (έμφυλη ή ενδοοικογενειακή) μπορεί να καλέσει στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 ή να στείλει e-mail στο:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες για τους τρόπους επικοινωνίας με τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τις διευθύνσεις, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.isotita.gr και www.womensos.gr. Εάν δεν μπορείς να μιλήσεις, στείλε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 525 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.