Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:47 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 14:21

Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου : Συνωστισμός σε εκδίκαση με ύποπτα κρούσματα αστυνομικών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Και ενώ τις τελευταίες ώρες επικρατεί ένα αλαλούμ αναφορικά με την πραγματική διάσταση της συρροής περισσότερων από 30 κρουσμάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, καθώς τα επαναληπτικά rapid test φαίνεται να είναι αρνητικά, ενόσω αναμένονται τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων, αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου και συγκεκριμένα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάστηκε υπόθεση στην οποία παραβρέθηκαν δύο τουλάχιστον αστυνομικοί, συνοδεύοντας τους κρατούμενους.

Μέτα από τα όσα συνέβησαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου δυστυχώς δικαιολογείται η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφορικά με τις ρυθμίσεις της ΚΥΑ για τη λειτουργία των Δικαστηρίων εν μέσω lockdown.

Και αυτό γιατί στις δικαστικές αίθουσες έχει οριστεί ανώτερος αριθμός ατόμων, βάσει της ΚΥΑ, τα 15 και κατ΄εξαίρεση περισσότερα ανάλογα με την κρίση του Δικαστηρίου. Χθες όμως, όπως πληροφορείται το sinidisi.gr ,στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάζονταν μια πολύ σοβαρή υπόθεση διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών με πολλούς κρατουμένους και κατ’ επέκταση πολλούς συνηγόρους και αστυνομικούς συνοδούς. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό  στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν περί τα 40 άτομα, καθώς οκτώ ήταν οι κατηγορούμενοι με τους 16 αστυνομικούς συνοδούς τους, επτά οι δικηγόροι από διάφορες μάλιστα περιοχές της Ελλάδας, πέντε άτομα στην έδρα του Δικαστηρίου και περίπου δέκα μάρτυρες. Με αυτά τα δεδομένα η τήρηση της απόστασης του ενάμιση μέτρου ήταν σχεδόν αδύνατη.  Μάλιστα το αίτημα της αναβολής δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, καθώς σε περίπου 40 ημέρες λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης για τους κατηγορουμένους.

Το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για αύριο Πέμπτη, χωρίς ακόμη να ξέρει κανείς, αν πράγματι θα συνεχιστεί. Πάντως σε πρόσφατη περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων μεταξύ δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων τα Δικαστήρια στο Αγρίνιο είχαν αναβληθεί.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 609 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.