Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:36 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 12:45

Κορωνοϊός – Κεραμέως: Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων – Περιμένουμε εισήγηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την προσπάθεια που γίνεται για να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο επεσήμανε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως τόνισε «προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τίποτα δεν υπάρχει που να υποκαθιστά τη διά ζώσης μαθησιακή διαδικασία».

Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία τους διά ζώσης.

«Περιμένουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία, να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις», σημείωσε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση. «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά και καλύπτεται η ύλη καθημερινά», υπογράμμισε.

Σε φάσεις η επιστροφή στα θρανία

Είναι σαφές ότι η επιστροφή στα θρανία θα γίνει σε φάσεις, όπως άλλωστε συνέβη και με την αναστολή της λειτουργίας των δυο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Άγνωστος x παραμένει όμως η ημερομηνία που θα επιλεγεί για την επανεκκίνηση των μαθημάτων στα σχολεία.

Κατά πληροφορίες η ασφαλέστερη εκτίμηση, και με δεδομένη πλέον την παράταση του lockdown, την τοποθετεί χρονικά για μετά τις 7 Δεκεμβρίου.

Αυτή η ημερομηνία αναφερόταν άλλωστε και στην -κατά πλειοψηφία- εισήγηση της επιτροπής των ειδικών προ δεκαπενθημέρου, όταν είχαν προτείνει και τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων όλης της χώρας.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων βρίσκεται και η 14η Δεκεμβρίου, ωστόσο και αυτό το σενάριο σχετίζεται με τα περιθώρια που θα δημιουργηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άλλωστε στην κυβέρνηση έχουν καταστήσει ξεκάθαρη τόσο την πρόθεση τους για ένα άνοιγμα σε δυο φάσεις, δηλαδή καταρχάς η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε δεύτερο χρόνο τα γυμνάσια και τα λύκεια, όσο και την πεποίθηση ότι οι σχολικές μονάδες δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, για αυτήν την εξέλιξη θα πρέπει να ανάψουν το «πράσινο φως» οι λοιμωξιολόγοι.

Πηγή:cnn.gr
Διαβάστηκε 515 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.