Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:55 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 23:49

Χάσαμε το δρόμο (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χάσαμε το δρόμο. Ο πειρασμός, δηλαδή ο διάβολος προσπαθεί να μας βάλει τρικλοποδιές για να χάνουμε το δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία της ψυχής μας. Το σχέδιό του είναι το πως θα μας διαλύσει. Είναι μια μάχη που δίνει ο άνθρωπος αιώνες τώρα, από τότε που βρισκόταν στον παράδεισο. Οι τρικλοποδιές αυτές βρήκαν πρόσφορο έδαφος.

Οι λογισμοί του διαβόλου, πέτυχαν να βγάλουν τον Αδάμ και την Εύα έξω από τον παράδεισο. Με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα ο άνθρωπος να προσπαθεί καθημερινά να βρει το δρόμο του. Ο διάβολος διέλυσε ολόκληρο παράδεισο με τους λογισμούς. Αυτό το παιχνίδι του διαβόλου που παίζει στο κεφάλι μας με τους λογισμούς είναι πολύ ισχυρό και ξέρει να το παίζει πολύ καλά. Είναι ισχυρό, διότι ο διάβολος έχει πολύ μεγάλη πείρα, γι’ αυτό τον αποκαλούμε και πειρασμό. Οι λογισμοί είναι καταστροφικοί για τον άνθρωπο, τον οδηγούν σε λάθος δρόμο και σε λάθος αποφάσεις. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να δίνουμε καμία σημασία και καμία σοβαρότητα στους λογισμούς του διαβόλου. Δεν χρειάζεται να αφήνουμε το μυαλό μας να παίζει με τους λογισμούς. Χρειάζεται να κατανοήσουμε, ότι χωρίς πνευματικό οδηγό είτε έχουμε οικογένεια είτε ζούμε μόνοι μας είτε ζούμε σε μοναστήρι, δύσκολα θα μπορέσουμε να βρούμε το σωστό δρόμο, διότι ο διάβολος χρησιμοποιεί πάρα πολλές παγίδες και πάρα πολλές μηχανές που χρειάζεται εμπειρία για το πως θα ενεργήσουμε σε κάθε περίπτωση. Χωρίς καθοδήγηση από πνευματικό που να γνωρίζει το δρόμο για τη Βασιλεία των Ουρανών, είμαστε «χαμένοι στο διάστημα». Και χρειάζεται να ψάξουμε να βρούμε τον οδηγό – πνευματικό που να γνωρίζει τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στη σωτηρία της ψυχής μας.

--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 585 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.