Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:25 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 20:57

Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές δηλώσεις των ελαιοπαραγωγών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεχίζεται απρόσκοπτα η υποβολή αιτημάτων για την ενίσχυση ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ στους ελαιοπαραγωγούς της χώρας μας έπειτα από παρέμβαση του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό και τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών όλων των εποπτευόμενων Οργανισμών του Υπουργείου και λαμβάνοντας, εν προκειμένω, υπόψη το ζήτημα που προέκυψε στην πλατφόρμα υποδοχής αιτημάτων πληρωμής του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» παρενέβη άμεσα υπέρ της επίλυσής του.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του κ. Βορίδη αποκαταστάθηκε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα το ζήτημα που είχε ανακύψει με τις ποικιλίες ελαιώνων που αφορούν ελιές ελαιοποιήσιμες ή διπλής κατεύθυνσης και οι οποίες δεν εμφανίζονταν ως επιλέξιμες στο πληροφοριακό σύστημα του Μέτρου.

Έπειτα από τη διευθέτηση και αυτού του ζητήματος οι δικαιούχοι ελαιοπαραγωγοί του Μέτρου 21 δύνανται να προχωρήσουν απρόσκοπτα στην υποβολή αιτήματος πληρωμής προκειμένου να ενισχυθούν με ιδιαιτέρως σημαντικά ποσά, ανάλογα με τη στρεμματική έκταση που καλλιεργούν.

Το ύψος των ενισχύσεων ορίζεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί λαμβάνουν οποιοδήποτε είδος ενίσχυσης, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του κ. Βορίδη, το σύνολο των ταμειακών αποθεμάτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 κατευθύνονται στην ενίσχυση του ελαιοκομικού τομέα της πατρίδας μας.

Η παραπάνω απόφαση αποδεικνύει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο την ιδιαίτερη σημασία με την οποία προσεγγίζει η παρούσα Κυβέρνηση και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον ελαιοκομικό τομέα, ο οποίος, όπως έχει επανειλημμένως επισημάνει ο κ. Βορίδης συνιστά έναν από τους πλέον σημαντικούς κλάδους τόσο για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας όσο και για την ελληνική οικονομία εν γένει.

Διαβάστηκε 541 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία