Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:21 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 19:36

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από σήμερα στον τραπεζικό λογαριασμό των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων

Τα χρήματα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 θα αρχίσουν να βλέπουν από σήμερα στον τραπεζικό τους λογαριασμό οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Από το απόγευμα της Παρασκευής που άνοιξε η πλατφόρμα myBusinessSupport μέχρι και χθες το πρωί είχαν γίνει δεκτές πάνω από 70.000 αιτήσεις. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η πρώτη πληρωμή των αιτήσεων επιχειρήσεων και επαγγελματιών θα γίνει σήμερα και η δεύτερη πληρωμή αναμένεται να γίνει προς το τέλος της εβδομάδας.

H διαδικασία έχει απλοποιηθεί και οι πληρωμές συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ θα είναι άμεσες. Στον νέο κύκλο δεκτές γίνονται αιτήσεις από όλες τις επιχειρήσεις είτε απασχολούν εργαζομένους είτε όχι, είτε έχουν ταμειακή μηχανή είτε όχι, με ελάχιστο ποσό ενίσχυσης 1.000 – 2.000 ευρώ, εκ των οποίων το 50% είναι «δώρο».

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ:

  • Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mybusinessupport.
  • Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport διενεργείται με τη χρήση των σχετικών διαπιστευτηρίων του ΟΠΣ TAXISnet της ΑΑΔΕ. Με την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή της αίτησης, η επιχείρηση πιστοποιεί την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων και συναινεί στην επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων της ΑΑΔΕ, καθώς και των υποβαλλόμενων στοιχείων, προς τον σκοπό προσδιορισμού του τελικού ύψους ενίσχυσης.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι η επιχείρηση να έχει υποβάλει προηγουμένως στην πλατφόρμα myBusinessSupport και πιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ» στοιχεία όπως ο κύκλος εργασιών ΦΠΑ, τα ακαθάριστα έσοδα και τα έξοδα.

Πηγή: CNN.gr

Διαβάστηκε 872 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.