Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:45 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 19:20

“Κάρτα ημέρας” για τα διόδια Ακτίου ζητούν οι Στρατιωτικοί Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Eπιστολή στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών απέστειλε η Ένωση Στρατιωτικών Αιτωλοακαρνανίας, που αφορά την διέλευση από τα διόδια Ακτίου και την θετική προσέγγιση του Υπουργού Μεταφορών για κάρτα ημέρας.

Αναλυτικά η επιστολή:

“1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) σε πλήρη συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. – έχει επανειλημμένα αναδείξει το θέμα της οικονομικής επιβάρυνσης, των διοδίων της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου και μάλιστα για ειδικές περιπτώσεις μετακίνησης, από και προς την εργασία τους, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα υπενθυμίζουμε ότι, έχουμε προτείνει :

α. Με το (β) σχετικό παράγραφος 4β, την εξαίρεση των στρατιωτικών από την καταβολή του αντιτίμου διέλευσης των διοδίων της περιοχής υπηρέτησης τους, μέσω της έκδοσης ειδικής εκπτωτικής κάρτας, ώστε να μη χρεώνεται η διέλευση από τα διόδια κατά το χρόνο μετάβασης τους στον εργασιακό τους χώρο και της επιστροφής τους στον τόπο κατοικίας τους ή τη δυνατότητα ορισμένου αριθμού ελεύθερων διελεύσεων μηνιαίως, κατόπιν σχετικής Υπουργικής απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή.

β. Με το (γ) σχετικό παράγραφος 4β, την έκδοση εκπτωτικής κάρτας ώστε οι συνάδελφοι να μη χρεώνονται τη διέλευση επιστροφής.

γ. Με το (α) σχετικό, την πλήρη απαλλαγή των στρατιωτικών σε περιπτώσεις που υπάρχουν έκτακτα μέτρα λόγω πανδημίας και μετακινούνται υποχρεωτικά με οχήματα ιδιωτικής χρήσης και όχι υπηρεσιακά λεωφορεία.

2. Στις 27 Μαρτίου 2020, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή με τους, Περιφερειάρχη Ηπείρου
αίτημα των πολιτών της Πρέβεζας για έκπτωση στα διόδια. Ο Υπουργός αντιμετώπισε το θέμα θετικά και πρόκειται να το συζητήσει με την Εγνατία Οδό, καθώς βρίσκει λογικό να εφαρμοστεί ομοίως ότι ισχύει στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. (διαβάστε εδώ)

3. Στις 30 Ιουνίου 2020 το Περιφερειακό συμβούλιο της Ηπείρου συζήτησε και αποφάσισε ότι πρέπει να ζητηθεί ρητά η καθιέρωση άμεσα «κάρτα ημέρας» και μείωση 50% της τιμής των διοδίων για τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ένθεν και ένθεν επαγγελματικές δραστηριότητες. (διαβάστε εδώ)

4. Με βάση λοιπόν την εν λόγω εξέλιξη θα ήταν άδικο να μη συμπεριληφθούν από τις ανωτέρω διευκολύνσεις και τα στελέχη που υπηρετούν στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου και διαμένουν μόνιμα από την πλευρά της Ηπείρου. Θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι η εν λόγω έκπτωση έχει όφελος στους στρατιωτικούς κυρίως όταν εισέρχονται στην Μονάδα για εκτέλεση 24ώρης υπηρεσίας και αποχωρούν από αυτήν, όχι την ίδια ημέρα, αλλά την επομένη. Επομένως προτείνεται, για τους στρατιωτικούς, η έκδοση κάρτας με δωρεάν επιστροφή και την επόμενη ημέρα.

5. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) προτρέπει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) και τους Βουλευτές που κοινοποιείται το παρόν για στήριξη και προώθηση, προς το αρμόδιο Υπουργείο, των κάτωθι προτάσεών μας :
α. Έκδοση κάρτας για τους στρατιωτικούς του Ακτίου με δωρεάν επιστροφή και την επόμενη ημέρα.

β. Πλήρη απαλλαγή των στρατιωτικών του Ακτίου σε περιπτώσεις που υπάρχουν έκτακτα μέτρα λόγω πανδημίας και μετακινούνται υποχρεωτικά με οχήματα ιδιωτικής χρήσης και όχι υπηρεσιακά λεωφορεία”.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 400 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα