Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:54 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 19:00

Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης για το ζήτημα της Επανίδρυσης του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, επανάφερε στη Βουλή το ζήτημα της επανίδρυσης του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΤΔΠΠΝΤ) στο Αγρίνιο, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία και θα συζητηθεί την Παρασκευή, 27/11/2020.
Ο κ. Λιβανός, που από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει την αδικία που συνιστά η κατάργηση του εν λόγω Τμήματος από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας τις συνεχείς και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην επίλυση του ζητήματος, θεώρησε σκόπιμο να επανέλθει ζητώντας από την αρμόδια ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Αν λάβει κανείς υπόψη και το γεγονός ότι έχουν μετακινηθεί μέλη ΔΕΠ από το ΤΔΠΠΝΤ προς άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, αντιλαμβάνεται την εύλογη ανησυχία που δημιουργείται στους φοιτητές και καθηγητές του Τμήματος αλλά και την τοπική κοινωνία. 
Στη βάση των παραπάνω, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την ερώτηση που κατέθεσε καλεί το Υπουργείο Παιδείας να εξηγήσει γιατί καθυστερεί η επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στο Αγρίνιο, αλλά και να απαντήσει σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την άδικη κατάργηση του ΤΔΠΠΝΤ.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
 
"Κ. Υπουργέ,
Το ζήτημα της επανίδρυσης του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΤΔΠΠΝΤ) στο Αγρίνιο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς κάλυπτε ένα από τα πλέον σύγχρονα εκπαιδευτικά αντικείμενα, αυτό της σύγχρονης πολιτιστικής διαχείρισης και της διασύνδεσής της με τη νέα τεχνολογία. Πρόκειται για ένα Τμήμα με καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, ενώ είναι στην ουσία το μόνο ακαδημαϊκό τμήμα στην Ελλάδα στο χώρο του πολιτισμού με έρεισμα στις νέες τεχνολογίες.
Η κατάργηση του ΤΔΠΠΝΤ συνιστά μία αδικία, καθώς το εν λόγω Τμήμα καταργήθηκε εν μία νυκτί με τον ν. 4610/2019 χωρίς σχετική μελέτη σκοπιμότητας, και ενώ πληροί επίσημα όλα τα εχέγγυα που είχε θέσει η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), συνέχεια της οποίας αποτελεί η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).
Μάλιστα, αντιλαμβανόμενος τη σημασία του Τμήματος, ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Διγαλάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή ήδη τον Ιανουάριο 2020 τοποθετήθηκε θετικά για το ενδεχόμενο επανίδρυσης του εν λόγω Τμήματος.
Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στην επίλυση του ζητήματος διαδέχονται η μία την άλλη. Αρχικά, καθυστέρησε αδικαιολόγητα η αποστολή του φακέλου στην ΕΘΑΑΕ από την προηγούμενη Πρυτανεία. Τελικά, τον Ιούνιο 2020 ο φάκελος έφτασε στην ΕΘΑΑΕ. Έκτοτε, όχι μόνο δεν έχει υπάρξει καμία περαιτέρω εξέλιξη, αλλά αντιθέτως έχουν μετακινηθεί μέλη ΔΕΠ προς άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Καθώς η δυνατότητα επανίδρυσης του ΤΔΠΠΝΤ συνδέεται άμεσα με τη διατήρηση και αύξηση των θέσεων ΔΕΠ, είναι εύλογο να δημιουργείται έντονη ανησυχία στους φοιτητές, τους καθηγητές του Τμήματος και την τοπική κοινωνία που αγωνιά για την επανίδρυση του Τμήματος.

Ερωτάσθε:
- Γιατί καθυστερεί η επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στο Αγρίνιο;
- Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την άδικη κατάργηση του ΤΔΠΠΝΤ;

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2020

Ο ερωτών βουλευτής

Σπήλιος Λιβανός
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας"
Διαβάστηκε 1457 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/