Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:37 μμ
 
wm small
Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 19:05

Πένυ Ξενάκη / Μαρία Κανελλοπούλου – δίσκος “Τα δύσκολα στη μέση” - Εκδόσεις “Μετρονόμος” 2020

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Τα δύσκολα στη μέση”

Εκδόσεις “Μετρονόμος” 2020

Πένυ Ξενάκη - Έχει θεό η Ελλάδα - (Α. Κοκκίνου - Μ. Παπαδάκη) - Official Audio Release

(Δείτε το βίντεο εδώ)

Mαρία Κανελλοπούλου - Μαϊστράλι - (Α. Κοκκίνου - Μ. Παπαδάκη) - Official Audio Release

(Δείτε το βίντεο εδώ)

H Πένυ Ξενάκη και η Μαρία Κανελλοπούλου, δύο κυρίες με μεγάλη και σημαντική πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, δυο γυναίκες που η φιλία τους έχει αντέξει στο χρόνο και η πολυετής συνεργασία τους ωριμάζει σαν το καλό κρασί συμπράττουν για πρώτη φορά και δισκογραφικά. Δημιουργοί των δώδεκα τραγουδιών του δίσκου που τιτλοφορείται “Τα δύσκολα στη μέση”, δύο άλλες φίλες και συνεργάτιδες, η στιχουργός και συγγραφέας Μαρία Παπαδάκη και η συνθέτης και κιθαρίστρια Αρετή Κοκκίνου. Πρόκειται ένα άλλο γυναικείο δίδυμο δημιουργών με σημαντική παρουσία στην ελληνική δισκογραφία των τελευταίων χρόνων.

Ο τίτλος “Τα δύσκολα στη μέση”, εμπνευσμένος από το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, είναι όσο ποτέ επίκαιρος, καθώς τα “δύσκολα” με τον καιρό γίνονται ακόμη δυσκολότερα και το μοίρασμα και η αλληλεγγύη ανάγκη ζωτική.

Βασικός συντελεστής, ο έμπειρος μουσικός και τεχνικός ήχου Τόλης Κετσελίδης, που ανέλαβε την επιμέλεια παραγωγής και ενορχήστρωσης, την ηχοληψία και την επεξεργασία του ήχου.

Στολίδι του δίσκου η συμμετοχή σημαντικών μουσικών όπως η Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν), ο Θανάσης Σοφράς (μπάσο), ο Κοσμάς Κοκκόλης (μπουζούκι), ο Αντώνης Γούναρης (ούτι), ο Γιώργος Τσοκάνης (πιάνο), o Θάνος Γεωργουλάς (φλάουτο).

Τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου θα κυκλοφορήσουν προσεχώς από τις εκδόσεις “Μετρονόμος” σε μορφή βιβλίου-cd που θα περιέχει, εκτός των άλλων, και ανέκδοτα μικρά κείμενα της Μαρίας Παπαδάκη.

Το παρόν συνοδεύεται από δύο τραγούδια – προπομπούς, το “Έχει θεό η Ελλάδα” από την Πένυ Ξενάκη και το “Μαϊστράλι” από την Μαρία Κανελλοπούλου.

http://www.metronomos.gr/

Διαβάστηκε 615 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.