Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:20 μμ
 
wm small
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 18:29

ΛΑ.Σ. Αγρινίου: “Να υποχρεωθεί η Τράπεζα Πειραιώς να μην κλείσει το υποκατάστημα στην Ματαράγκα”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα στο πλαίσιο της νέας χωροταξίας των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο προβλέπει το κλείσιμο 50 υποκαταστημάτων σε όλη τη χώρα με την ταυτόχρονη εθελούσια αποχώρηση 1000 σχεδόν υπαλλήλων, οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Ματαράγκας, του Δήμου Αγρινίου, θα δει το τραπεζικό υποκατάστημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας (νυν Πειραιώς) να βάζει λουκέτο και να φεύγει από τον τόπο τους.

Το υποκατάστημα αυτό εξυπηρετεί πλήθος κόσμου όλης της περιοχής της Μακρυνείας οι οποίοι στο σύνολο τους είναι ηλικιωμένοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Σε σχετική τους ανακοίνωση η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Αγρινίου και ο σύμβουλοι της κ. Παπανικολάου και Καρναβίας, αναφέρουν:

“Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη Ματαράγκα αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση γενικής υποβάθμισης της περιοχής συνέπεια και αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν με τα μνημόνια, που ακριβώς αυτές οι πολιτικές οδηγούν στον μαρασμό την φτωχοποίηση και ερημοποίηση, οδηγούν τους νέους στην φυγή την εγκατάλειψη.

Συνέπεια αυτής της απόφασης που η λογική της είναι, η κερδοφορία της τράπεζας και όχι οι κοινωνικές ανάγκες και θα έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία μιας ολόκληρης περιοχής που εξυπηρετούνταν από το συγκεκριμένο μοναδικό κατάστημα.

Ο κόσμος που συναλλάσσεται με το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι κυρίως ηλικιωμένοι για τη σύνταξή τους, αγρότες και κτηνοτρόφοι για τις επιδοτήσεις. Ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι κάτοικοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά όχι μόνο αυτοί, θα αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα.

Θεωρούμε πως το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Βεβαίως η απόφαση αυτή της Τράπεζας Πειραιώς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται στην απόφαση που έχουν πάρει οι τράπεζες για την εξυγίανσή τους (δηλαδή την αύξηση των κερδών με το κλείσιμο υποκαταστημάτων τους σε όλη την Ελλάδα, με τη διεύρυνση και ελαστικοποίηση του ωραρίου για τους εργαζόμενους – απολύσεις – σπρώξιμο για εθελούσια έξοδο. Δηλαδή την πολιτική των κυβερνήσεων, των τραπεζών και συνολικότερα της ΕΕ, που έχει στόχο τη μείωση του εργατικού δυναμικού, τις δήθεν εθελούσιες εξόδους, τις μετακινήσεις, το κλείσιμο καταστημάτων των τραπεζών κλπ. Όλα αυτά πλήττουν το δικαίωμα στην εργασία των εργαζομένων, καθώς και των συναλλασσομένων με τις τράπεζες.

Η αντίδραση διαμαρτυρία των κατοίκων και των συνταξιούχων είναι δικαιολογημένη δίκαιη .

Οι τράπεζες θυμούνται την κοινωνία μόνο όταν πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν . Όταν σταθούν στα πόδια τους φέρονται σαν στυγνοί επιχειρηματίες, παίρνουν τα σπίτια και τις περιουσίες του λαού δίνουν προκλητικά παχυλά αφορολόγητα μερίσματα στους μετόχους.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της να υποχρεώσει την τράπεζα να μην κλείσει το κατάστημα να μην επιτρέψει καμία απόλυση από τους εργαζόμενους στην τράπεζα.

Ο αγώνας για το κλείσιμο πρέπει να ενταθεί, να κλιμακωθεί, πρέπει να είναι μαζικός, γιατί δεν μπορεί να δεχτούμε ότι για τα πάντα ανώτατη αξία είναι τα κέρδη των λίγων, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Ο αγώνας για να είναι συνεπής πρέπει να κατευθυνθεί ενάντια στις αιτίες που παράγουν αυτό το αποτέλεσμα, πρέπει να κατευθυνθεί στην ανατροπή των αντιαγροτικών αντιλαϊκών πολιτικών.

Ο Δήμος Αγρινίου δεν μπορεί να είναι παρατηρητής αυτής της προσπάθειας αυτού του αγώνα.

Άμεσα να το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση αφού όπως φαίνεται από την αλαζονική υποτιμητική συμπεριφορά της τράπεζας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα και την πίεση στην κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος”.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 470 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.