Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:36 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 19:46

Αυτά τα σημάδια θα σας δείξουν ότι κάποιος «κλέβει» από το ίντερνέτ σας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολύ συχνά αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν να «κλέψουν» από άλλα δίκτυα ώστε να μην πληρώσουν τίποτα, όμως θα πρέπει να γνωρίζεται τα βασικά σημάδια για να το καταλάβετε.

Παρακάτω, σας αναφέρουμε τα βασικά 6 σημάδια για τα οποία θα πρέπει να έχετε τον νου σας:

1. Η παράδοξα αργή ταχύτητα

Για την αργή ταχύτητα μπορεί να ευθύνονται ένα σωρό λόγοι, ωστόσο εάν παρατηρείτε τακτικές ανωμαλίες στην σύνδεσή σας, όπως η πολύ αργή φόρτωση σελίδων συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, υπάρχει το ενδεχόμενο να οφείλονται σε κάποιον ιντερνετικό…κλέφτη.

2. Η εμφάνιση ασυνήθιστων διαφημίσεων

Καλώς ή κακώς και ανάλογα την οπτική καθενός, η διαδικτυακή διαφήμιση έχει εξελιχθεί σε τρομερό βαθμό, με την δυνατότητα προσωποποίησης και πολύ στοχευμένης διοχέτευσης συγκεκριμένων διαφημιστικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένους χρήστες.

Εάν βλέπετε επομένως συχνά διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών που δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές σας ανάγκες και ιντερνετικές αναζητήσεις, είναι πολύ πιθανό να σας εμφανίζονται με βάσει τα αγοραστικά κριτήρια…άλλων.

3. Οι υπέρογκοι λογαριασμοί

Εάν πληρώνετε για την σύνδεσή σας στο ίντερνετ με βάση το πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε ή με βάση το αν έχετε ξεπεράσει κάποιο όριο χρήσης μηνιαίως, και ξαφνικά παρατηρείτε υπερχρεώσεις που δεν μπορείτε να εξηγήσετε αλλιώς, είναι πολύ πιθανόν το δίκτυο Wi-Fi σας να φιλοξενεί έναν απρόσκλητο επισκέπτη.

4. Η αδυναμία αποστολής e-mail εκ μέρους σας

Εάν ο ιντερνετικός σας κλέφτης χρησιμοποιεί το δίκτυό σας για παράνομες δραστηριότητες – κάτι που δεν είναι συχνό, αλλά δυστυχώς συμβαίνει- είναι πιθανό η διεύθυνση IP σας (η διαδικτυακή ταυτότητα της συσκευής σας) να έχει καταγραφεί από πολλές σελίδες παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως «αναξιόπιστη».

Ως εκ τούτου, κάθε e-mail που στέλνετε από το σπίτι σας μπορεί να φιλτράρεται ως «κακόβουλο» και να καταλήγει στο φάκελο spam του παραλήπτη.

5. Προβλήματα με προσωπικές συσκευές ή δεδομένα σας

Εάν χρησιμοποιώντας άλλες συσκευές σας, όπως το smartphone, σας έρχονται ειδοποιήσεις σχετικά με πιθανή παραβίαση της ιδιωτικότητάς σας, τροποποίηση των προσωπικών δεδομένων που έχετε καταχωρίσει σε κάποια συσκευή ή αν αδυνατείτε να συνδεθείτε σε κάποιον διαδικτυακό λογαριασμό σας, είναι πιθανό ο υπεύθυνος πίσω από τα προβλήματα αυτά να ευθύνεται και για την κλοπή του Wi-Fi σας.

Τις περισσότερες φορές, οι κλέφτες Wi-Fi προσδοκούν απλώς σε δωρεάν ίντερνετ. Άλλες φορές, ωστόσο, η κλοπή ίντερνετ μπορεί να συνδυάζεται και με την κλοπή περαιτέρω προσωπικών σας πληροφοριών και δεδομένων.

6. Η σύνδεση μη γνωστών συσκευών στο δίκτυό σας

Εάν έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό διαχείρισης του ρούτερ σας και εμφανίζονται ονόματα συσκευών που δεν σας είναι γνωστές, μπορεί να οφείλεται στο ότι το ίντερνέτ σας εκμεταλλεύονται όντως πρόσωπα και συσκευές που δε γνωρίζετε.

Συχνά βέβαια, οι συσκευές που έχουμε εμφανίζονται με περίεργα ονόματα, οπότε σιγουρευτείτε ότι όντως δεν μπορείτε να ταυτοποιήσετε κάποια συσκευή, προτού πανικοβληθείτε.

Τι μπορείτε να κάνετε ενάντια στους ιντερνετικούς κλέφτες:

Εάν φοβάστε ότι έχετε πέσει θύμα κλοπής του Wi-Fi σας από τρίτους, ή αν έστω θέλετε να προλάβετε κάποια τέτοια «επίθεση», συνιστάται να αλλάξετε άμεσα τους κωδικούς σας και να τους αντικαταστήσετε με ισχυρότερους.

Αυτό αφορά τόσο τον κωδικό του ρούτερ σας, όσο και όλους τους υπόλοιπους κωδικούς σε συσκευές και διαδικτυακούς λογαριασμούς που χρησιμοποιείτε.

Επίσης, συνιστάται να ελέγχετε τακτικά ποιες συσκευές χρησιμοποιούν το ρούτερ σας, συνδεόμενοι στον λογαριασμό διαχείρισής του.

Οδηγίες γι’ αυτό υπάρχουν στην συσκευασία κάθε τέτοιας συσκευής.

Τέλος, φροντίστε να κάνετε σχετικά συχνά επανεκκίνηση του ρούτερ, και να έχετε τον νου σας για τυχόν δυνατές αναβαθμίσεις του που ενισχύουν μεταξύ άλλων και την ασφάλειά του.

pronews.gr

 
Διαβάστηκε 871 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.