Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:28 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 19:41

Κορονοϊός: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε το σχέδιο για τον εμβολιασμό των Ελλήνων, όταν θα είναι έτοιμο το εμβόλιο κορονοϊού. Τι είπε για την εξάπλωση της νόσου.

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την παρουσίαση του Σχεδίου Εμβολιαστικής Κάλυψης για Cocid-19, καθώς διατηρείται η πίεση στο ΕΣΥ. Όπως ανέφερε ο υπουργός, διατηρείται η σταθερή εισροή νέων κρουσμάτων στα νοσοκομεία, ενώ και η διατήρηση του αυξημένου αριθμού νέων κρουσμάτων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη δυσκολία σε νομούς στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα επικαλέστηκε μήνυμα του καθηγητή κ. Τσιόδρα, όπου επεσήμανε τα υψηλά ποσοστά θετικότητας σε Νομούς όπως της Δράμας, της Πέλλας, της Φλώρινας, στη Λάρισα κ.α. Μάλιστα χθες η Θεσσαλονίκη σημείωσε ρεκόρ νέων διαγνώσεων με 905 κρούσματα.

«Μπαίνουμε σε χειμωνιάτικες μέρες, οι κλιματικές συνθήκες δεν βοηθούν» είπε ο κ. Κικίλιας, αναφέροντας ότι καταλαβαίνει την πίεση και τις θυσίες, ειδικά λόγω του lockdown.

Ο υπουργός αναφερόμενος στο σχέδιο για τους εμβολιασμούς παρουσίασε τις εταιρείες παραγωγής εμβολίων με τις οποίες έχει συμφωνήσει η ΕΕ καθώς και το χάρτη με τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που δημιουργούνται στη χώρα, τα οποία θα έχουν δυναμικότητα εμβολιασμού 2.117.400 πολίτες το μήνα.

Ευάλωτες ομάδες και υγειονομικοί αποτελούν προτεραιότητα για τους εμβολιασμούς. Μάλιστα στους οίκους ευγηρίας αναφέρθηκε ότι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι θα εμβολιαστούν μέσα σε 10 ημέρες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

news247.gr

Διαβάστηκε 497 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.