Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:23 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 11:02

Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.: Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στις 26 Νοέμβρη. Να μην τολμήσουν να φέρουν το νόμο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και την συνδικαλιστική δράση!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να προσπαθεί να λύσει τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού, βρήκε χρόνο για μια ακόμη φορά, να συνεχίσει το αντεργατικό της έργο. Ακριβώς όπως και στην πρώτη περίοδο της πανδημίας, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, έτσι και τώρα, προετοιμάζει νέα αντιλαϊκά νομοθετήματα μέσα στην έξαρση του δεύτερου κύματος, θυσιάζοντας στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης, την υγεία μας και τα εργατικά δικαιώματά μας.

Αδιαφορώντας προκλητικά για την εξέλιξη της πανδημίας και τις συνέπειες που αυτή έχει στην ζωή των εργαζομένων των αποκεντρωμένων διοικήσεων, επιλέγει για μια ακόμη φορά να στηρίξει μεγάλους επιχειρηματίες, με δισεκατομμύρια ευρώ, με φοροαπαλλαγές, με διευκολύνσεις που χτυπούν τα εργασιακά δικαιώματα μας.

Δεν ήταν αρκετά για να τσακίσουν την ζωή μας, ούτε ο νέος πτωχευτικός νόμος, για να μπορούν να μας παίρνουν το σπίτι και τους μισθούς ευκολότερα, ούτε τα προγράμματα απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων με 200 ευρώ μισθό, ούτε ο νόμος για τον περιορισμό  των διαδηλώσεων και το δυνάμωμα της καταστολής ενάντια σε όποιον αντιστέκεται.

Προχωράνε ακόμη παρακάτω την εγκληματική αντιλαϊκή πολιτική τους και προωθούν νομοσχέδιο έκτρωμα με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων στην αγορά εργασίας», με το οποίο ουσιαστικά  μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω! Καταργούν το 8ωρο, βασικό και αδιαπραγμάτευτο εργασιακό δικαίωμα που κερδήθηκε με αίμα 134 χρόνια πριν με την απεργία στο Σικάγο και νομοθετήθηκε επίσημα στην χώρα μας πριν από 100 χρόνια.

  • Καθιερώνει ουσιαστικά την 10ωρη εργάσιμη ημέρα και προχωρά στην αύξηση των απλήρωτων υπερωριών. Ισοφαρίζει την πρόσθετη αμοιβή με οφειλόμενα ρεπό όταν συμπληρωθούν οι ώρες εντός εξαμήνου. Τσαλαπατά δηλαδή κάθε έννοια Συλλογικής Σύμβασης και 8ωρου.
  • Η συνδικαλιστική δράση μετατρέπεται σε “ιδιώνυμο”! Απαγόρευση της απεργίας στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα ΝΠΔΔ και στους περισσότερους συγκεντρωμένους εργασιακούς χώρους, καθιερώνοντας το γενικευμένο “προσωπικό ασφαλείας” (από 40% και πάνω). Ψιλά γράμματα οι συλλογικές διαδικασίες, αφού ακυρώνουν τη Γενική Συνέλευση των σωματείων ως το ανώτερο όργανο που θα μπορεί ζωντανά και άμεσα να αποφασίζει για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, για το δικαίωμα στην απεργία. Ο ηλεκτρονικός χαφιεδισμός και η τρομοκράτηση θεσμοθετείται με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και έτσι επιβάλλουν την τρομοκρατία και το φακέλωμα κάθε εργαζόμενου που θέλει να παλέψει για τα δικαιώματά του.

Γελιούνται αν πιστεύουν ότι με πρόσχημα τις αντικειμενικές δυσκολίες της πανδημίας, το συνδικαλιστικό κίνημα θα λουφάξει και δεν θα αντιδράσει. Η   δύναμη μας είναι μεγάλη και τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να αντιδράσουμε.

Οργανωμένα και μαχητικά δεν θα τους επιτρέψουμε να αξιοποιήσουν την πανδημία για να καθιερώσουν την 10ωρη εργασία, το ξεχαρβάλωμα του εργάσιμου χρόνου, την μείωση του μέσου μισθού, το χτύπημα στην συνδικαλιστική δράση.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ - ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!

Διαβάστηκε 400 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.