Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:44 μμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 19:52

Μέτρα προστασίας κατά την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε συνέχεια των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και προκειμένου να μην υπάρξουν ταυτόχρονα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων που αυτή την περίοδο προχωρούν σε απογραφές ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβάτων (από 1 Νοεμβρίου) και χοιρινών (από 1 Δεκεμβρίου), η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομικής και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους κτηνοτρόφους για τα εξής:

  1. Οι απογραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ιστοσελίδα minagric.gr, επιλέγοντας τις «Ψηφιακές Υπηρεσίες» και στη συνέχεια από το μενού τη σχετική ψηφιακή υπηρεσία.
  2. Απογραφές μπορούν να κατατίθενται και με φυσική παρουσία στα αγροτικά κτηνιατρεία της περιοχής, μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και καθορισμό ραντεβού, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Η ΔΑΟΚ συνιστά να χρησιμοποιούνται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων καθώς τα ραντεβού θα είναι περιορισμένα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ταλαιπωρία του κοινού, αλλά και αδικαιολόγητη έκθεση σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι διαθέσιμη πάντα και πλήρως λειτουργική η νέα ψηφιακή εφαρμογή, το meet.kyd.gr, μέσω της οποίας τόσο οι αγρότες όσο και τα ίδια τα ΚΥΔ, μπορούν εύκολα, αποτελεσματικά και κυρίως με ασφάλεια και με απόλυτη τήρηση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα για τον κορωνοϊό, να διεκπεραιώσουν κάθε εργασία, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του παραγωγού και η άσκοπη μετακίνησή του.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό εργαλείο, εξαιρετικά απλό στη χρήση του, με το οποίο καθίσταται άμεσα εφικτή η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε παραγωγούς και ΚΥΔ, χωρίς μάλιστα ο παραγωγός να χρειαστεί να κάνει οτιδήποτε περισσότερο, παρά να χρησιμοποιήσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.

Φυσικά…και χωρίς κάποια χρέωση, καθώς η ψηφιακή πλατφόρμα meet.kyd.gr παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε από τους συνεργάτες της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, ώστε να τεθεί σε καθολική χρήση και να μπορέσουν οι χιλιάδες παραγωγοί, από το κινητό τους τηλέφωνο ή από τον υπολογιστή τους, να συνομιλήσουν  με το συνεργαζόμενο ΚΥΔ και από την ασφάλεια του σπιτιού τους να ολοκληρώσουν, για παράδειγμα, την απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου, διαδικασία υποχρεωτική υπενθυμίζουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διενέργεια της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου θα βρείτε ΕΔΩ

Διαβάστηκε 617 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία