Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:43 πμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 18:17

Δήμος Ξηρομέρου: Ανύπαρκτη η θέση των Βουλευτών του Νομού Αιτ/νίας-πλην ΚΚΕ- για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οφείλουν να λάβουν άμεσα επίσημα θέση, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ξηρομέρου αναφορικά με τη στάση των βουλευτών του νομού για την επικείμενη θεσμοθέτηση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. Σημειώνει μάλιστα ότι με εξαίρεση το βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση είναι ανύπαρκτη η θέση τους, ενώ η μέχρι τώρα αμέτοχη στάση τους δεν τους ευνοεί και τους απομακρύνει από την κοινωνία του Ξηρομέρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Άπαντες οι Βουλευτές του Νομού μας έχουν ενημερωθεί είτε προφορικά, είτε τηλεφωνικά, είτε εγγράφως για το ζήτημα της ίδρυσης της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.Είμαστε σε δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα, εκτός του Βουλευτή του Κ.Κ.Ε Νίκου Παπαναστάση, ο οποίος έκανε ερώτηση στη Βουλή και καθαρά ετάχθη στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, κανείς άλλος δεν έχει πάρει επίσημη θέση με σχετική δημόσια δήλωση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Βουλευτές αποτελούν τον ενδιάμεσο κρίκο Κυβέρνησης και Πολιτών, υποχρεούνται δε να μεταφέρουν με σθένος τις θέσεις της κοινωνίας στους αρμόδιους Υπουργούς και Τομεάρχες, ασχέτως αν συμφωνούν ή αν διαφωνούν και όχι να μένουν αμέτοχοι. Οι πολίτες τους εξέλεξαν και έχουν υποχρέωση να τους εκπροσωπούν επάξια στη νομοθετική εξουσία.
Η μέχρι τώρα αμέτοχη στάση τους δεν τους ευνοεί και τους απομακρύνει από την κοινωνία του Ξηρομέρου, με αποτέλεσμα την κοινωνική και πολιτική απομόνωση.
Οφείλουν να ανταποκριθούν και να ακούσουν τα αιτήματα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.
Οφείλουν  να λάβουν άμεσα επίσημα θέση.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

 
Διαβάστηκε 477 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.