Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:01 πμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 18:00

Χριστούγεννα: Κλειδώνει η οικονομική ενίσχυση, αλλά δε θα μοιάζει με κοινωνικό μέρισμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θα αφορά νοικοκυριά που δεν στηρίχθηκαν επαρκώς από τον Μάρτιο ως τώρα

Την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη αναμένονται οι ανακοινώσεις της έκτακτης ενίσχυσης σε νοικοκυριά, που κρίθηκε ότι δεν στηρίχθηκαν επαρκώς από τον Μάρτιο ως τώρα. Η κυβέρνηση φαίνεται πως κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για το κοινωνικό μέρισμα καθώς, από πολλά στελέχη του ΥΠΟΙΚ τονίζεται ότι η φετινή οικονομική ενίσχυση δεν θα είναι σαν το κοινωνικό μέρισμα των προηγούμενων χρόνων.

Με δεδομένο τώρα ότι ήδη έχει ανακοινωθεί έκτακτη ενίσχυση για μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ, το βάρος θα πέσει σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και επαγγελματίες.

Αναστολές

Για παράδειγμα, εργαζόμενος με μισθό 800 ευρώ, ο οποίος έχει τεθεί σε αναστολή από τον Αύγουστο, θα λάβει:

-Δώρο Χριστουγέννων 319,30 ευρώ από τον εργοδότη του για το διάστημα Μαΐου-Ιουλίου, υπολογισμένο επί του ονομαστικού μισθού των 800 ευρώ.
-Δώρο Χριστουγέννων 356 ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου, υπολογισμένο επί του πραγματικού μισθού των 534 ευρώ.

Συνολικά, το Δώρο του φτάνει στα 675,30 ευρώ, αντί των 833,33 ευρώ που θα έπαιρνε αν δεν είχε ανασταλεί η σύμβασή του, ωστόσο αυτή η διαφορά των 158,03 ευρώ υπερκαλύπτεται από τα 266 ευρώ που θα λάβει τον Δεκέμβριο ως έκτακτη αύξηση στην ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ για τον Νοέμβριο (το περιβόητο «800άρι»).

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 502 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.