Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:43 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 17:50

Αγρίνιο: Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για πρόσβαση στις Μονές Κατερινούς, Παραβόλας, Σκουτεράς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη βελτίωση της πρόσβασης στην Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Κατερινούς Γαβαλούς, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως και Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος Παραβόλας και στην Ιερά Μονή Παναγίας Λυκουρίσσης Σκουτεράς Αγρινίου επικύρωσαν με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας και ο Δήμαρχος Αγρινίου. 

Τα  συγκεκριμένα μοναστήρια  είναι μεταξύ των Ιερών Μονών τα  οποία περιλαμβάνονται στο σημαντικό έργο που υλοποιεί η ΠΔΕ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων .  Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  και ο Δήμαρχος Αγρινίου, προχώρησαν σε υπογραφές αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων.  Ο κ. Φαρμάκης και ο κ. Παπαναστασίου  πραγματοποιώντας αυτοψία  κατέγραψαν τις δυσκολίες  στην πρόσβαση προς τα μοναστήρια  οι οποίες πρόκειται  να αποκατασταθούν με  το έργο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη σημασία των παρεμβάσεων: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί αναδεικνύονται μοναστήρια τα οποία επισκέπτομαι από μικρό παιδί. Με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και  τη συμβολή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, προβάλλονται και βελτιώνονται  οι θησαυροί της πίστης μας. Όλα αυτά τα ξεχωριστά  προσκυνήματα, σύμβολα της Ορθοδοξίας, με την τεράστια ιστορική αξία».     

Διαβάστηκε 364 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.