Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:49 μμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 15:18

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα: «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», διοργανώνουν Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης».
Στόχος του διαγωνισμού είναι να δραστηριοποιηθούν οι πολίτες και να αποτυπώσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του Δήμου μας αφενός και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο, που θα είναι στη διάθεση του Δήμου Ξηρομέρου. Σε περίπτωση επιτυχούς διοργάνωσης, ο διαγωνισμός θα μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με θεματικό περιεχόμενο πλέον.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Κάθε διαγωνιζόμενος/η, μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 3 φωτογραφίες. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 15/10/2020 έως 15/12/2020.

Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι παρακάτω:
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης».
 
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.

1. Ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», διοργανώνουν Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης». Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 3 φωτογραφίες. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 15/10/2020 έως 15/12/2020 και ώρα 23:59. Στο διαγωνισμό αυτό θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί είτε με ψηφιακή είτε με αναλογική φωτογραφική μηχανή. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλλει. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο. Οποιαδήποτε συμμετοχή που θα αποσταλεί μετά το πέρας της ημερομηνίας και ώρας λήξης του διαγωνισμού, ήτοι 15/12/2020 κι ώρα 23:59, θα θεωρείται αυτόματα άκυρη και μη αποδεκτή.

2. Οι φωτογραφίες θα πρέπει μέχρι την 15/12/2020 να αποσταλούν είτε ταχυδρομικώς (σφραγίδα ταχυδρομείου μεχρι 15/12/2020) σε ψηφιακή μορφή (cd) στην διεύθυνση Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», Αστακός, Τ.Κ 30006, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. συνοδευόμενες από τα εξής στοιχεία: Όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, email. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν. Υπεύθυνος διαγωνισμού: Πολύζος Βασίλειος (6946280462), Ενημέρωση: Σοφία Μπούκου (2646041204).

3. Τα ψηφιακά έργα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν ανάλυση τουλάχιστον 5 Mpixels. Μορφή αρχείου jpg, μέγεθος αρχείου έως 35MB. Μορφή ονομασίας αρχείου: (επίθετο και όνομα σε λατινικό αλφάβητο)_(αύξων αριθμός φωτογραφίας) π.χ. Papadopoulos ioannis_1.
Όσον αφορά τα έργα σε αναλογική μορφή (από φιλμ), θα αποστέλλονται σκαναρισμένα, σε ανάλυση τουλάχιστον 5 Mpixels, με την ίδια διαδικασία όπως και τα ψηφιακά.
Δεν επιτρέπεται οι φωτογραφίες να έχουν αλλοιωθεί με ψηφιακά προγράμματα. Γενικότερα στο θέμα επεξεργασίας επιτρέπονται μόνο οι διορθώσεις που αφορούν την φωτεινότητα και την κατάτμηση (crop) και όχι βαριές επεξεργασίες όπως ψηφιακό μοντάζ.
Πάνω στη φωτογραφία, δεν πρέπει να υπάρχει οποιοδήποτε διακριτικό, όπως υδατογράφημα (watermark), αρχικά, ημερομηνία, σύμβολα κλπ.
Δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες που εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο σε Αρχαιολογικά μνημεία.
Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι είτε έγχρωμες, είτε ασπρόμαυρες και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι βγαλμένη εντός των ορίων του Δήμου Ξηρομέρου, πράγμα το οποίο θα πρέπει να φαίνεται στο περιεχόμενο της φωτογραφίας.
Όσον αφορά τις τρείς (3) πρώτες φωτογραφίες που θα διακριθούν και για τις οποίες θα προκύψει έπαθλο, θα ζητηθεί από τους δημιουργούς η αρχική φωτογραφία (ή το αρνητικό φιλμ σε περίπτωση λήψης με φιλμ) προ επεξεργασίας και πιθανής σμίκρυνσης, για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα της ιδιοκτησίας του έργου από τον διαγωνιζόμενο, προς αποφυγή καπήλευσης ξένων έργων.

4. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί εντός της χρονικής διορίας υποβολής των συμμετοχών, σε ανακοίνωση του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου» και στην ιστοσελίδα του Δήμου. Τα έργα θα αποσταλούν στην κριτική επιτροπή ανώνυμα. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. Οι δε συμμετοχές δεν επιστρέφονται.

5. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν από το Δήμο Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου». Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα διακριθούν θα προβληθούν σε χώρους και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από το Δήμο Ξηρομέρου και το Νομικό Πρόσωπο. Όλα τα έργα που συμμετέχουν και πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις θα εκτεθούν σε έκθεση φωτογραφίας σε μεταγενέστερο χρόνο.

6. Θα δοθούν τρία βραβεία, τα οποία έχουν ως εξής:
Α’ Βραβείο: Δωρεάν τριήμερη διαμονή στον ξενώνα «Λίθος», Άγιος Νικόλαος Καρπενησιού (Προσφορά οικογένειας ΤΖΙΟΒΑ).
Β’ Βραβείο: Φωτογραφική μηχανή compact.
Γ’ Βραβείο: Καμβάς 50Χ70 με εκτυπωμένη την φωτογραφία του Γ’ Βραβείου (Προσφορά καταστήματος Make Art).

7. Ο Δήμος Ξηρομέρου, και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου» διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όλα τα συμμετέχοντα στον παρόντα διαγωνισμό έργα, ήτοι διακριθείσες και μη συμμετοχές, με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον, σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων και περιοδικών, ημερολογίων, δημιουργία CD-DVD, δημιουργία ηλεκτρονικού αποθετηρίου φωτογραφιών της περιοχής σε σχετικό δικτυακό τόπο ή ακόμα και χρήση αυτών σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κ.λ.π.), οι δε συμμετέχοντες/ουσες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των έργων τους στον Δήμο Ξηρομέρου.
Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα περικοπής (crop) ή/και προσαρμογής των εικόνων.
Διάθεση στο ευρύ κοινό, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μέσα και πλατφόρμες ενημέρωσης, δικτυακούς τόπους, το διαδίκτυο, υπό τη ρητή προϋπόθεση ότι οι εικόνες των έργων δεν προορίζονται για λήψη με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση.
Εκπομπή με σκοπό τη μετάδοση, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της μετάδοσης μέσω της τηλεόρασης και της ζωντανής μετάδοσης (live streaming) μέσα από το διαδίκτυο και άλλα μέσα και πλατφόρμες ενημέρωσης.
Όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εγγυώνται ότι τα υποβαλλόμενα έργα αποτελούν προσωπικές και αυθεντικές δημιουργίες. Επίσης, εγγυώνται ότι είναι κύριοι των πνευματικών δικαιωμάτων για τα έργα αυτά.
Από την πλευρά τους ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», υποχρεούνται να αναφέρουν πάντα το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού σε εμφανές σημείο, εντός ή εκτός του εκάστοτε καλλιτεχνικού προϊόντος/έργου που θα χρησιμοποιείται, σε οποιαδήποτε αναδημοσίευση και με οποιονδήποτε τρόπο, μέσα στα πλαίσια του σεβασμού της πνευματικής δημιουργίας και της ανάδειξης των δημιουργών.

8. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από αυτόν.
Οι φωτογραφίες της αφίσας είναι του Make Art.
Οι όροι του διαγωνισμού ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 535 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.