Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:45 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 18:27

Ναύπακτος: To σήμα της πόλης στο οδόστρωμα του λιμανιού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν είναι δύσκολο για τον καθένα να υποθέσει ότι το γνωστό καραβάκι που κοσμεί το οδόστρωμα του λιμανιού,είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την μακρεαίωνη ιστορία αυτής της πόλης.

Και όχι μόνο συνδεδεμένο,αλλά οφείλει και το ονομά της σ’αυτό μιας και η Ναύπακτος από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούσε πέρασμα στις απέναντι ακτές της Πελοποννήσου.

Το όνομα της πόλης Ναύπακτος προέρχεται από το συνθετικό των λέξεων Ναύς (πλοίο)+Πήγνυμι(κατασκευάζω)που σημαίνει κατασκευάζω πλοία.

Η περιοχή ήταν ναυτικός οικισμός όπου κατασκευάζονταν πλοία αρχικά από τους Λοκρούς και αργότερα από τους Δωριείς, προκειμένου να διεκπαιρεωθούν στην απέναντι ακτή της Πελοποννήσου και δε θα μπορούσε φυσικά παρά να αποτελεί το επίσημο σήμα της πόλης αλλά και του δήμου Ναυπακτίας.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Διαβάστηκε 910 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.