Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:52 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 18:06

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρο Δημητρογιάννη, επισκέφθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 το νοσοκομείο Αγρινίου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο έλεγχος της υφιστάμενης κατάστασης της διαχείρισης των νοσοκομειακών αποβλήτων και η συνδρομή της Περιφέρειας στη βέλτιστη λειτουργία, ιδίως τη συγκεκριμένη περίοδο, λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε η άψογη διαδικασία συλλογής και διαχείρισης των υγειονομικών αποβλήτων, ενώ σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων καταγράφηκαν τα νέα δεδομένα από την επιδημία και καθορίστηκαν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες έκτακτες συνθήκες.  

Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αποστείλει σχέδιο διαχείρισης υγειονομικών αποβλήτων σε όλες τις δομές υγείας και ήταν η πρώτη Περιφέρεια που εξέδωσε οδηγίες διαχείρισης απορριμμάτων στο πρώτο κύμα  της πανδημίας. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν ζητήματα περιβαλλοντικής υγείας και τρόποι αντιμετώπισης των ενεργειακών αναγκών του νοσοκομείου, ενώ συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία για να επιτευχθούν στο άμεσο μέλλον συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί και ενεργειακοί στόχοι.

Στις συναντήσεις, πλην των στελεχών της Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Τσώλης, διευθυντές και προϊστάμενοι των διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών.

Ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τις άψογες διαδικασίες που τηρούνται στο Νοσοκομείο Αγρινίου και χαίρομαι διότι σε αυτό συμβάλλουν και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Η υποστήριξή μας στις δομές υγείας και στους εργαζόμενους σε αυτές, είναι ακλόνητη, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο. Η συνεργασία μας με τις δομές υγείας συνεχίζεται και θα ενταθεί με κοινό στόχο την προστασία του συνόλου των εργαζομένων στην Υγεία, αλλά και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Διαβάστηκε 400 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.