Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:29 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 11:42

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης σχετκά με το 2ο κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων λιανικής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χ.Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης Α.Γεωργιάδη έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου. Δείτε το περιεχόμενο:

Προς:

Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Κύριοι,

Ο Εμπορικός κόσμος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες υποχρεώνεται να κλείσει τα καταστήματα λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας  για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι, για ακόμη ένα διάστημα τριών εβδομάδων πάντα σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση δηλαδή μέχρι 30 Νοεμβρίου και αυτό είναι το καλό σενάριο,τα καταστήματα θα έχουν μηδενικούς τζίρους .

Αλήθεια, πόσες αντοχές πρέπει να έχουν οι μικρές επιχειρήσεις για να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν μετά από τόσες συνεχείς δοκιμασίες ;

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου θέλει να σας μεταφέρει την αγωνία,τον έντονο προβληματισμό και την αβεβαιότητα για το αύριο που επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους μας, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες μετά και το δεύτερο υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων του Λιανικού Εμπορίου.

Λόγω των εξελίξεων τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης για τις μικρές Εμπορικές Επιχειρήσεις και η Πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα γενναία μέτρα στήριξης τους,δίνοντας τη ρευστότητα που είναι αναγκαία τώρα και όχι όπως την πρώτη φορά που ακόμη τη περιμένουμε να έρθει.

Ζητάμε να υπάρξει απόφαση για αναστολή πληρωμής των επιταγών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου για έξι μήνες.

Καταβολή του ενοικίου μειωμένου κατά 40% για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο με αντίστοιχες φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες .

Αναστολή πληρωμής των δόσεων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ Νοεμβρίου καθώς και των Ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ και ΙΚΑ και μετάθεση πληρωμής τους έξι μήνες μετά.

Να δοθεί το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ και στους συναδέλφους και όχι να αποκλειστούν από τη βοήθεια αυτή.

Σωστά αποφασίστηκε και δόθηκε στους εργαζόμενους το βοήθημα των 800 ευρώ,αλλά πρέπει να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς επιχειρήσεις.

Ζητάμε να δοθεί ρευστότητα άμεση και όχι μόνο μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής που τελικά δεν φθάνει σε όλους .

Στις έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία και πολύ περισσότερο ο Εμπορικός κόσμος τη φετινή χρονιά,απαιτούνται να ληφθούν έκτακτα και γενναία μέτρα στήριξης για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Είναι πλέον πολύ πιθανό αρκετοί συνάδελφοι μετά το τέλος του δεύτερου LOCKDOWN, να μην καταφέρουν να ανοίξουν ξανά τις επιχειρήσεις τους, αν η πολιτεία ΑΜΕΣΑ δεν λάβει μέριμνα για αυτούς και τις οικογένειες τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ                             ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστηκε 398 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.