Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:04 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 11:40

Επίδομα παιδιού-Α21: Ποιοι θα πληρωθούν & πότε (ημερομηνίες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πέμπτη διμηνιαία δόση του 2020 του Επιδόματος Παιδιού –Α21 θα καταβληθεί στις 30 Νοεμβρίου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων). Δεδομένου ότι πέφτει Δευτέρα, κάποιες πληρωμές ενδέχεται να γίνουν από Παρασκευή απόγευμα στα ΑΤΜ.

Τέλος Νοεμβρίου οι δικαιούχοι θα πληρωθούν για το δίμηνο Σεπτέμβρη- Οκτώβρη και τέλος Δεκεμβρίου για το δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη. (Συνήθως η κυβέρνηση αποφασίζει και λόγω εορτών να δώσει νωρίτερα τα επιδόματα).

Σημειώστε, ότι στις 11 Νοεμβρίου 2020 έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως άλλωστε συμβαίνει, πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης για το 2020. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι αλλαγές στο Α21 με το μητρώο του μαθητή στις αιτήσεις θα γίνουν με τον καινούριο χρόνο.

Πηγή:aftodioikisi.gr
Διαβάστηκε 405 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.