Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  11:23 πμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 21:05

Σπήλιος Λιβανός: "Κάθε υπερσυγκέντρωση πολιτών που αυξάνει τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του ιού, πρέπει να περιορίζεται"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απάντηση στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτο :

«Εμείς στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε στο σωστό μείγμα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δεν θέλουμε το κράτος επιχειρηματία και το έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε, όμως, το κράτος ισχυρό για κοινωνική πολιτική και δικαιοσύνη, σύγχρονη παιδεία και για ισχυρό σύστημα υγείας. Μεταρρυθμίζουμε ακόμα μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση τον δημόσιο τομέα για να μπορεί να ανασάνει η αγορά, να δημιουργήσει και να παράξει η μικρομεσαία επιχείρηση, να σταθεί όρθια η μεσαία τάξη που εσείς κατακρεουργήσατε. Εσείς, στον ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες σας συμπεριφέρεστε αναχρονιστικά εις βάρος του ίδιου του κράτους, της οικονομίας, των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων εξ αυτών».

«Η περίοδος του κ. Τσακαλώτου, αλλά και συνολικά της «πρώτης φοράς Αριστερά» έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών, τη φυγή των
καταθέσεων, την υπερφορολόγηση, τη δυσβάστακτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης που αντιμετωπίστηκε ως ταξικός εχθρός, την αλλεργία στις επενδύσεις και κάθε μορφή επιχειρηματικότητας. Αυτή ήταν η πορεία του κ. Τσίπρα, αυτή και του ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται στη σημερινή συζήτηση.
Στον απολογισμό που συζητάμε σήμερα φαίνεται καθαρά ποιες ήταν οι σπατάλες αλλά και οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό σας. Έχουμε, λοιπόν, μία απόκλιση στους προϋπολογισμούς της τάξεως του 1,9% και μία απόκλιση εξόδων του 2017-18 της τάξεως του 8,6% και καλό θα ήταν να είναι στην αίθουσα ο κ. Τσακαλώτος να μας εξηγήσει γιατί τις έκανε».

Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις συγκεντρώσεις :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο τους πιστούς στις Εκκλησίες. Η ακραία δεξιά βάζει στο στόχαστρό της τη συγκέντρωση για την 17 η Νοέμβρη. Είναι ώρα να σταματήσει ο λαϊκισμόςκαι οι τακτικισμοί από κάθε πλευρά και να επιστρέψουν όλοι στον δρόμο της λογικής. Κάθε υπερσυγκέντρωση πολιτών που αυξάνει τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του ιού, πρέπει να περιορίζεται. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε; Το καταλαβαίνουν τα παιδιά του Δημοτικού που βάζουν τις μάσκες τους. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού το αντιλαμβάνεται πλήρως, με εξαίρεση τον κ. Πολάκη και τον κ. Τσίπρα που τον καλύπτει, ο οποίος θεωρεί ότι είναι έξω από κάθε κανόνα, έξω από κάθε όριο».
Απάντηση στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο:
«Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν μιλάμε για τα εθνικά θέματα. Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι εθνική και πατριωτική. Η πολυδιάστατη αυτή πολιτική, με διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες, όπως πχ με το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει αποδώσει θετικά αποτελέσματα. ‘Εχουμε επανειλημμένα επισημάνει τη δυσκολία της περιόδου μέχρι την ορκομωσία του κ. Μπαιντεν και είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση που χτίζεται από τις επιτυχίες στην εξωτερική μας πολιτική αλλά και τη δυναμική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

 

Διαβάστηκε 467 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/