Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:09 μμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 18:47

Εμβόλιο Pfizer – BioNTech: Και αποτελεσματικό και φθηνό λέει η εταιρεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας του Μάιντς BioNTech προτίθεται να πουλά το εμβόλιο του κορονοϊού της Pfizer κάτω από τις συνήθεις τιμές της αγοράς.

«Ωστόσο, η τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει τους οικονομικούς κινδύνους που έχουν αναλάβει οι ιδιώτες επενδυτές του», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της BioNTech, Ράιαν Ρίτσαρντσον, σήμερα σε διαδικτυακή εκδήλωση των «Financial Times».

«Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση που αναγνωρίζει ότι η καινοτομία απαιτεί κεφάλαιο και επενδύσεις. Το εμβόλιο θα πρέπει να αποτιμάται πολύ κάτω από τις συνήθεις τιμές της αγοράς. Η τιμή του εμβολίου θα  αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και θα αποσκοπεί στο να διασφαλίσουμε την ευρεία πρόσβαση παγκοσμίως. Πιθανότατα θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές στις χώρες», πρόσθεσε ο Ρίτσαρντσον, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

newsit.gr

Διαβάστηκε 371 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.