Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:44 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 19:40

Το υπ.Ανάπτυξης «μπλοκάρει» την πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έπειτα και απ’ τις διαμαρτυρίες των εμπόρων (μεταξύ των διαμαρτυρομένων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου), προχώρησε στην απόφαση να απαγορεύσει την πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ καθώς αυτό συνιστά αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η σχετική απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί αργότερα, εντός της ημέρας. Σύμφωνα με αυτή θα γίνει διαχωρισμός των προϊόντων με βάση τους ΚΑΔ που έχει ζητηθεί να υπάρξει αναστολή λειτουργίας καταστημάτων.

Έτσι τα σούπερ μάρκετ πλέον θα μπορούν να πωλούν τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης, όχι όμως αγαθά όπως βιβλία, παιχνίδια, ρούχα, μικροσυσκευές, χριστουγεννιάτικα είδη κοκ.

Είχε προηγηθεί επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΕΕ με την οποία ζητούσε την παρέμβαση του υπουργείου μιας και η διάθεση τέτοιων προϊόντων απ’ τα σούπερ μάρκετ ωθούσε σε συγκέντρωση της αγοράς και σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

​Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας είχε αφήσει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης, αναφέρουν οι ίδιες οι πληροφορίες, εξέτασε το ζήτημα κρίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει τελικά η σχετική απαγόρευση, η οποία και αναμένεται.

«Όχι» και στα pick up points

Υπενθυμίζεται ότι (και) για λόγους ανταγωνισμού επίσης απορρίφθηκε το οποίο είχαν υποβάλει μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου, όπως η Leroy Merlin, η Κωτσόβολος και η Public Media Markt για τη δυνατότητα λειτουργίας «pick up» σημείων ώστε ο καταναλωτής, που έκανε τις αγορές του online να μπορούσε να πηγαίνει ο ίδιος σε προκαθορισμένο μέρος για την παραλαβή.

​Το επιχείρημα των αλυσίδων ήταν η αποφυγή επανάληψης του αλαλούμ που είχε προκληθεί με τις ταχυμεταφορές και τις παραδόσεις των προϊόντων στα σπίτια των καταναλωτών, ειδικά καθώς επίκειται και η περίοδος των προσφορών της Black Friday.  

pronews.gr

Διαβάστηκε 450 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.