Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  8:54 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 18:02

Κοινωνικό μέρισμα 2020: Μέχρι το τέλος του μήνα οι αποφάσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πότε θα πληρωθεί – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Χιλιάδες πολίτες αναμένουν το κοινωνικό μέρισμα για το 2020, το οποίο αποτελεί σημαντική οικονομική ενίσχυση. Έως τα τέλη του μήνα αναμένεται να καθορίσει το οικονομικό επιτελείο τα κριτήρια με τα οποία θα χορηγηθεί το μέρισμα φέτος, προκειμένου οι αιτήσεις των δικαιούχων και η καταβολή του να γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο.

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε καταβληθεί κοινωνικό μέρισμα ύψους 700 ευρώ σε 270.000 δικαιούχους ειδικών κατηγοριών. Οι δικαιούχοι για το 2019:

  • Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
  • Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ.
  • Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης ήταν βραχυχρόνια άνεργοι και είχαν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
  • Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Στους δικαιούχους για το φετινό κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να είναι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο τα ακριβή κριτήρια δεν έχουν ακόμα καθοριστεί. Σύμφωνα με το newsbomb.gr, το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να εξετάζει τα εξής σενάρια για τους δικαιούχους:

  • Να δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους – Όσους έχουν σύνταξη κάτω των 1.000 ευρώ και δεν έλαβαν αναδρομικά
  • Σε εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού καθώς και
  • Σε άνεργους

Ωστόσο, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη αν το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί φέτος πρώτα στους χαμηλοσυνταξιούχους και μετά στους εργαζομένους και ανέργους κλάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 477 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.