Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:34 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 17:48

SMS 13033: Ετοιμη για μέτρα η κυβέρνηση μετά το ρεκόρ για άθληση και κατοικίδια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

φωτο: Αγρίνιο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου (agrinionews.gr)

Ενα εκατομμύριο SMS για μετακίνηση 6 έστειλαν οι πολίτες μετά τις 9 το βράδυ! «Εκτεταμένοι και σκληροί οι έλεγχοι» είπε ο Στέλιος Πέτσας

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί» ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το μεσημέρι της Δευτέρας αναφορικά με την τήρηση των μέτρων του lockdown. Ο κ. Πέτσας αποκάλυψε ότι εστάλησαν πάνω από ένα εκατομμύριο γραπτά μηνύματα εξόδου για ατομική άθληση και βόλτα με κατοικίδιο μόνο χθες μετά τις 9 το βράδυ!

Ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι θα είναι σκληροί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, αντίστοιχη ήταν η εικόνα και προχθές Σάββατο όταν επίσης είχαν αποσταλεί τις βραδινές ώρες περίπου 1 εκατομμύριο SMS στο 13033 με την ένδειξη 6 που αφορά βόλτα με κατοικίδιο και σωματική άθληση!!! «Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας στην ενημέρωση, προσθέτοντας πως εάν οι πολίτες ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα. Πολλοί είναι, πάντως, εκείνοι που πιστεύουν ότι με βάση τα στοιχεία αυτά, θα υπάρξουν εισηγήσεις για την εφαρμογή αυστηρότερης απαγόρευσης κυκλοφορίας με μοναδικές εξαιρέσεις αποκλειστικά για λόγους υγείας και εργασίας τις βραδινές ώρες. Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα για την παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν διπλασιαστεί και φτάνουν πλέον τα 300 ευρώ.

Lockdown για να σώσουμε ζωές

«Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μην φθάσει το Σύστημα Υγείας στα όριά του», τόνισε. «Κι αυτό», όπως τόνισε ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού να μπει η χώρα σε οριζόντιο Lockdown, «γιατί είχε ήδη διαπιστωθεί μέσα σε λίγες ημέρες μία επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. Ο ιός όπως επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε αρχίσει να κινείται πολύ επιθετικά ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητά του. Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κινηθούμε πιο γρήγορα παρ’ όλο που η Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό.

Ατομική και συλλογική ευθύνη για να κάνουμε Χριστούγεννα

Ο κ. Πέτσας, πρόσθεσε επίσης ότι στόχος είναι ταυτόχρονα «να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα, με καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της αγοράς που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους πολίτες, επιχειρηματίες και καταναλωτές». Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «για άλλη μία φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε. Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί. Ατομική ευθύνη λοιπόν αλλά και κρατική επαγρύπνηση ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων».

Πηγή: ethnos.gr

 
 
Διαβάστηκε 412 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.