Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:01 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 10:34

Αγρίνιο: Κλειστό μέχρι… νεωτέρας τμήμα της οδού Μεσολογγίου λόγω της επικινδυνότητας των καπναποθηκών Ηλιού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επισημοποιήθηκε η απόφαση του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο οχημάτων και πεζών σε τμήμα της οδού Μεσολογγίου.

Η απόφαση ελήφθη καθώς ως γνωστόν το παλαιό κτίριο των καπναποθηκών Ηλιού που βρίσκεται επί της οδού Μεσολογγίου και Βαρνακιώτη, παρουσιάζει σημεία ιδιαίτερα έντονης φθοράς με κατάρρευση τμήματος της στέγης, αποκόλληση επιχρισμάτων και λοιπές φθορές στον φέροντα οργανισμό.

Είναι προφανές πως το κτίριο συνιστά άμεσο και προφανή κίνδυνο που καθιστά αναγκαία την κατεπείγουσα λήψη μέτρων ασφάλειας της κυκλοφορίας και των πεζών που διέρχονται, ενώ σχετικώς εισηγήθηκε προφορικώς η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει επ΄αόριστο ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πότε θα αρθεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ισχύει μέχρι εκδόσεως νεώτερης απόφασής εφόσον εξασφαλιστεί η ασφάλεια της κυκλοφορίας. Αυτό προφανώς θα επιτευχθεί με την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου δυστυχώς κτιριού ωστόσο δεν προσδιορίζεται χρονικά πότε θα συμβεί ενώ κάτοικοι και επαγγελματίες είναι δυσαρεστημένοι.

Ειδικότερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει σε τμήμα της οδού Μεσολογγίου, από τη συμβολή της με την οδό Βαρνακιώτη έως τη συμβολή της με την οδό Γρηγόριου Βαλτινού 2. στην οδό Παπαϊωάννου Δημάρχου (μεταξύ των Ο.Τ. 189 και 189α) από τη συμβολή της με την οδό Μεσολογγίου έως τη συμβολή της με την οδό Γρηγόριου Βαλτινού

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μεσολογγίου θα εκτρέπεται στην οδό Βαρνακιώτη, με την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και για όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε ισχύ η παρούσα απόφαση, εγκρίνονται επιπλέον οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: α) επιτρέπεται η δεξιά στροφή των οχημάτων που κινούνται από την οδό Χαριλάου Τρικούπη προς την οδό Γρηγόρη Βαλτινού, η οποία μετατρέπεται σε οδό διπλής κυκλοφορίας μέχρι την οδό Μεσολογγίου και απαγορεύεται η στάση και στάθμευση και στις δύο πλευρές αυτής, β) τοποθετείται πινακίδα Ρ-2 στην οδό Γρηγόρη Βαλτινού πριν τη συμβολή της με την οδό Μεσολογγίου.

Τον έλεγχο για τήρηση της απόφασης αναλαμβάνει το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου παράλληλα με τις ενέργειες εφαρμογής της Δημοτικής Αστυνομίας.

Για την εξασφάλιση της μη προσέγγισης πεζών στο κτίριο «καπναποθηκών Ηλιού» θα γίνουν εργασίες σήμανσης και τοποθέτησης σχετικών πληροφοριακών πινακίδων, καθώς και τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος-φράχτη κατάλληλης φέρουσας αντοχής, σε όλο το πλάτος της οδού Μεσολογγίου από τη διασταύρωση με την οδό Βαρνακιώτη έως τη διασταύρωση με την οδό Παπαϊωάννου Δημάρχου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 331 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 10:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Πολυμέσα