Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:42 πμ
 
wm small
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 12:29

Γιώργος Καραμητσόπουλος: "Ότι με θυσίες έχτισε η Ελληνική οικονομία το γκρέμισε η ανικανότητα της κυβέρνησης"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΟΤΙ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΕΧΤΙΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

[Επιβάλλεται ως 1ο θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων]

Επί μήνες στην καραντίνα, αλλά και στη συνέχεια, η Ελληνική κοινωνία τήρησε τα δύσκολα περιοριστικά μέτρα και κατάφερε η Ελλάδα να μείνει πολύ χαμηλά τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων covid-19 όσο και σε επίπεδο θανάτων. 

Έδωσε έτσι τον απαιτούμενο χρόνο στην Ελληνική κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με επάρκεια στην έξαρση που αναμένονταν από τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση χάρη στις θυσίες των πολιτών είχε όλο το χρόνο να κάνει τα αυτονόητα:

-Να θωρακίσει το σύστημα υγείας (με προσλήψεις όλων των ιατρών και νοσηλευτών που ήταν απαραίτητοι και τη δημιουργία και εξοπλισμό όσων ΜΕΘ είχαμε ανάγκη για να ανταποκριθούμε στις έκτακτες συνθήκες).

-Να οργανώσει την λειτουργία της νέας σχολικής χρονιάς με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε τμήματα των 15 μαθητών (με προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών και αύξηση των αιθουσών  διδασκαλίας όπου χρειάζονταν, την έγκαιρη πρόσληψη καθαριστριών κλπ).

-Να βάλει όρους και να κάνει αυστηρούς ελέγχους στην είσοδο επισκεπτών και τουριστών στη χώρα μας την περίοδο του καλοκαιριού.

-Να κάνει μαζικά τεστ στο πληθυσμό.

Δυστυχώς δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω.  Λειτουργώντας με το βλέποντας και κάνοντας  έλαβε μόνο αποσπασματικά μέτρα και αφότου πρόεκυπτε το πρόβλημα τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις. Ενώ δεν παρέλειπε να ξοδεύει αρκετά εκατομμύρια για την επικοινωνιακή της προβολή τη στιγμή που τα χρήματα αυτά ήταν απολύτως απαραίτητα για να ενισχυθούν οι δομές υγείας ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας και ανικανότητας είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων να εκτοξευθούν και το σύστημα υγείας της χώρας με την ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων θα είναι σε λίγο αδύνατο να ανταποκριθεί.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση γκρέμισε ότι με κόπο και θυσίες έχτισε τους μήνες του αυστηρού εγκλεισμού της η Ελληνική κοινωνία.

Τώρα χωρίς ίχνος ντροπής μετακυλίει την ευθύνη της αποτυχίας στους πολίτες, ότι εμείς δεν τηρήσαμε τα μέτρα, και βάζει ξανά λουκέτο στη ζωή μας.

Αιδώς Αργείοι!!!

Οι επιπτώσεις ιδιαίτερα για τις εμπορικές επιχειρήσεις και την εστίαση θα είναι τραγικές.

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης θα κλείσουν δυστυχώς και όσες με νύχια και με δόντια εξακολουθούν να λειτουργούν ακόμα.

Ο Δήμος Αγρινίου δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος απέναντι στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές. 

Για αυτό επιβάλλεται  και προτείνουμε ως «Συμμαχία Πολιτών» το θέμα αυτό να είναι το 1ο θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου

Επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών»

Διαβάστηκε 411 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 14:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.