Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:59 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 19:33

Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.: ΟΧΙ στις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΕΥΔΟΕΚΛΟΓΕΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να δείχνει, με πρωτοφανή τρόπο, τον κυβερνητικό αυταρχισμό της. Με μανδύα την υγειονομική κρίση, πέρασε και συνεχίζει να περνάει, νομοθετικές ρυθμίσεις, με μοναδικό στόχο το χτύπημα της συλλογικής δράσης και των συνδικάτων.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα προσπάθειας, ωμής κυβερνητικής παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι η επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων. Η γενική πρόβα έγινε, με την αιφνιδιαστική αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Παρά την καθολική διαφωνία των συνδικαλιστικών τους οργάνων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) και τη δηλωμένη άρνηση τους, να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία, καθώς και την απόφασή να αποσύρουν σύσσωμες όλες οι παρατάξεις τα ψηφοδέλτια τους, η Υπουργός Παιδείας αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, θεωρώντας παράδειγμα προς μίμηση την αντεργατική σπουδή της υπουργού παιδείας, έτρεξε να καταθέσει μόλις χθες τροπολογία, με την οποία θεσμοθετεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις  εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στο δημόσιο τομέα.

Με όχημα τον κορωνοϊό και αφού δεν θέλουν να επιλύσουν τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητα μας, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, προσπαθούν με «ζήλο» να βάλουν εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και στην συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες, γιατί φοβούνται την πάλη των εργαζομένων και τη ζωντανή συζήτηση και διαπάλη.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία προκρίνεται ως η πιο δημοκρατική λύση λόγω της πανδημίας, είναι αστείο. Αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία, αλλά κυρίως την ανάγκη διασφάλισης όλων των υγειονομικών κανόνων, προτάθηκε από το συνδικαλιστικό κίνημα, όπου δεν είναι εφικτό να διεξαχθούν εκλογές με ασφάλεια, να υπάρξει παράταση της θητείας των αιρετών. 

Αρνήθηκαν φυσικά και έσπευσαν να φέρουν την τροπολογία, γιατί τους βολεύει να έχουν εργαζόμενους φοβισμένους και αδρανείς, ώστε να εξυπηρετούν χωρίς ενοχλητικές φωνές τον μοναδικό σκοπό τους, την αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος των λίγων.

Η «ηλεκτρονική ψηφοφορία» δεν διασφαλίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αποτελεί τον φανερό Δούρειο Ίππο για την «επίσημη» νοθεία των εκλογών, αφού:

  • Η μυστικότητα της ψήφου δεν είναι εγγυημένη.
  • Τα εκλογικά αποτελέσματα μπορούν πολύ εύκολα να παραποιηθούν, μιας και οι εφορευτικές επιτροπές θα είναι απλά διακοσμητικές.
  • Δίνεται μεγαλύτερη δυνατότητα εξαναγκασμού και εξαγοράς ψήφου. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ψηφίσει κάποιος για λογαριασμό άλλου.

Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά συμβούλια είναι συνδικαλιστικές εκλογές, όπου μαζικά χιλιάδες εργαζόμενοι, μετά από ζωντανή συζήτηση και επαφή με τους υποψηφίους, ασκούν κριτική, διαμορφώνουν άποψη και αποφασίζουν ποιος συνάδελφος θα τους εκπροσωπήσει και θα υπερασπιστεί τα αιτήματα του στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. 

Επιχειρείται σκοπίμως από την κυβέρνηση, πέραν όλων των άλλων,  η δημιουργία υπηρεσιακών συμβουλίων με την τοποθέτηση «αιρετών» αρεστών στη διοίκηση που θα λειτουργούν ως μακρύ χέρι της. 

Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία και τους Συλλόγους μας, καθορίζουμε τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας σε όλα τα επίπεδα.

Δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση του θεσμού του αιρετού, στα υπηρεσιακά συμβούλια και θα είμαστε εδώ για να τους χαλάσουμε τα σχέδια για την μετατροπή των υπηρεσιακών συμβουλίων, σε κέντρα καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων με την συμμετοχή σε αυτά «ψευδοαιρετών» που θα προκύπτουν από μια διαδικασία καθόλα διαβλητή.

Με όπλο μας τη συλλογικότητα, οργανώνουμε τη δράση μας και ανατρέπουμε τα αντεργατικά σχέδια τους.

Διαβάστηκε 464 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.