Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  5:39 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 18:45

Τιμητικός έπαινος για το Χορευτικό τμήμα Καλυβίων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τιμητικό έπαινο πήρε πρόσφατα το Χορευτικό τμήμα Καλυβίων “Άγιος Νικόλαος” για την συμμετοχή του με μια ντόπια παραδοσιακή συνταγή, στον διαγωνισμό «Μαγειρεύουμε Χορεύοντας»που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και η International Action Art, όπου συμμετείχαν πολλοί σύλλογοι και πολιτιστικοί όμιλοι απ΄ όλη την Ελλάδα.

Η συνταγή της παραδοσιακής πρωτοχρονιάτικης κοτόπιτας ή αλλιώς όπως την λένε στα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας  μπρεκόπιτα, θα συμπεριληφθεί μαζί με άλλες συνταγές στο υπό έκδοση βιβλίο του Ομίλου που θα κυκλοφορήσει προσεχώς, συνοδευόμενο με ένθετο cd με παραδοσιακά τραγούδια που θα προταθούν από τους συμμετέχοντες συλλόγους.

Μετά το πέρας της επικινδυνότητας και την επαναφορά στην κανονικότητα, ο Όμιλος της UNESCO Πειραιώς & Νήσων αναμένεται να διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων ¨παντρεύοντας¨ την μαγειρική και τον χορό με την παράδοση με τους συμμετέχοντες συλλόγους στον διαγωνισμό.

Σε μήνυμά τους προς όλους τους συλλόγους, οι διοργανωτές αναφέρουν: «Προς το παρόν στείλαμε σε όλους τους φορείς επαίνους για να μοιραστούμε την χαρά σας όλοι μαζί! Ας ευχηθούμε να ανταμώσουμε από κοντά όλοι υγιείς και να συνεχίσουμε με δύναμη τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχής σας!»

Πηγή: kalyvia.gr

Διαβάστηκε 577 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.