Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:01 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 14:48

Σε ετοιμότητα και πλήρη εγρήγορση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενόψει της περιόδου ισχύος των γενικών περιοριστικών μέτρων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, η Επιτελική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, προκειμένου να συνεκτιμηθούν τα δεδομένα που διαμορφώνονται έπειτα από την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του COVID-19.

Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, τονίστηκε ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι καθώς και οι προσπάθειες ενημέρωσης των επαγγελματιών και των πολιτών για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.
Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα υπηρεσιακής λειτουργίας, αλλά και το καθεστώς απασχόλησης του προσωπικού στο πλαίσιο του περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και προστασίας της δημόσιας υγείας, βάσει των νόμων και διατάξεων που τίθενται σε ισχύ από το Ελληνικό Κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία. Παράλληλα έγινε αποτίμηση των αποθεμάτων που υπάρχουν σε υλικά ατομικής προστασίας και υγιεινής, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση αυτών στις δομές και υπηρεσίες της Περιφέρειας για την προστασία των υπαλλήλων.
Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία των μελών της Επιτελικής Ομάδας και διαρκής ενημέρωση του Περιφερειάρχη, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα ζητήματα που τυχόν θα προκύπτουν.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ, Γιώργος Σύρμος, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Πλώτα, ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Κόλλαρης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρος Λάμπος, ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Γυφτάκης.

Διαβάστηκε 282 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.