Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:42 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 18:55

Και τις ελιές, ποιος θα τις μαζέψει;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καραντίνα και μάζεμα ελιών…δεν πάνε μαζί.

Ήρθε κι έδεσε η είδηση για τα νέα περιοριστικά μέτρα, με τους αγρότες, και δη τους ελαιοπαραγωγούς, που, ούτως ή άλλως τόσα προβλήματα έχουν φέτος να αντιμετωπίσουν, να βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας.

Ένα και μόνο είναι το ερώτημα που αυθόρμητα όλοι θέτουν εναγωνίως Αυτό του τίτλου: ποιος θα τις μαζέψει τις ελιές;

Οι λιγοστοί εργάτες γης πρέπει να μετακινηθούν, οι ίδιοι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να κινηθούν, οι έμποροι και οι μεσίτες να παραλάβουν, τα ελαιοτριβεία να δουλέψουν…..

Σε συνθήκες καραντίνας, …ΔΕΝ γίνονται αυτά.

Και αν δεν γίνουν, ΔΕΝ σώζεται ο ελαιοπαραγωγός, που και τις χαμηλές τιμές έχει να τον κάνουν πλέον να σκέφτεται να τα παρατήσει τελείως και την κορωνοενίσχυση να μην ξέρει αν τελικά θα την πάρει και τη γενικότερη αβεβαιότητα να τον τρελαίνει.

Χώρια, βέβαια, το «μάσκα παντού», δηλαδή και στο λιοστάσι!

Ναι, δύσκολα τα πράγματα και όλοι χαμένοι θα βγούμε απ’ αυτή την ιστορία, ελπίζοντας να κερδίσουμε τον πόλεμο με τον κορωνοϊό.

Όχι, ο αγρότης δεν έχει άλλες αντοχές.

Και αν δεν μαζευτούν οι ελιές, χιλιάδες άνθρωποι, που από αυτό επιβιώνουν, που δεν έχουν παράλληλα εισοδήματα από άλλες πηγές, δεν θα αντέξουν…  

Διαβάστηκε 645 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία