Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:46 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 18:23

Αντιδράσεις στην Αιτωλοακαρνανία-κάνουν λόγο για “άδικο” lockdown

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επαγγελματίες, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, έμποροι κλπ, είναι από χθες “στα κάγκελα” στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και γενικότερα στις λεγόμενες “κίτρινες” περιοχές, αυτές δηλαδή που έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, για το επερχόμενο lockdown.

Η απόφαση αυτή τη κυβέρνησης κρίνεται τουλάχιστον ακατανόητη για μια σειρά από τοπικές οικονομίες, που κρίνεται πως θα μπορούσαν κάλλιστα να κινηθούν, τη στιγμή μάλιστα που ισχύει και απαγόρευση μετακινήσεων.

“Αφήστε μας να δουλέψουμε, αφήστε μας να ζήσουμε. Τη στιγμή που υπάρχουν και οι απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, για ποιο λόγο μας επιβάλουν αυτήν την ασφυξία;” , λένε χαρακτηριστικά επαγγελματίες που επικοινώνησαν με το agriniopress.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Αιτωλοακαρνανία χθες, αν και υπήρχε πανελλαδικό ρεκόρ κρουσμάτων, κατέγραψε μόλις δυο κρούσματα σύμφωνα με το ΕΟΔΥ και γενικά η επιδημιολογική εικόνα του νομού όλο αυτό το διάστημα, είναι σταθερή και χαμηλή.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες όμορες περιοχές, όπως η Άρτα, η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Φωκίδα κλπ.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως άνθρωποι της οικονομίας στην περιοχή, ζητούν και από τους βουλευτές να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να αποφασιστούν εξαιρέσεις στις “κίτρινες” περιοχές.

Ο Εμπορικός Σύλλογος του Αγρινίου, άμεσα χθες Τετάρτη εξέδωσε ανακοίνωση, όπου και σημειώνει πως στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας “ισχύει η γνωστή παροιμία που λέει ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Και αυτό συμβαίνει σε ένα νομό που μέχρι στιγμής η κατάσταση δείχνει διαχειρίσιμη”.

Παράλληλα αναμένεται με ενδιαφέρον εάν θα υπάρξει αντίστοιχη αντίδραση και από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και άλλους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 697 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.