Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:43 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 18:53

Ο Βάρρας φεύγει, το σκάνδαλο παραμένει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τα όσα αποκαλύπτονται γύρω από το χρυσοφόρο κύκλωμα των βοσκοτόπων, με την Ελληνική Δικαιοσύνη να έχει πλέον το λόγο, ύστερα και από τα στοιχεία που σε αυτή προσκόμισε ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το θέμα έχει λάβει τις αναπόφευκτες παράλληλες πολιτικές διαστάσεις, αφού τα όσα αποκαλύπτονται  είναι συγκλονιστικά. «Απαιτούμε η αλήθεια να λάμψει και να αποδοθούν ευθύνες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ Απ. Πάνας, υπενθυμίζοντας τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές ενέργειες του κόμματό του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ, Πάνα Αποστόλου,  για τα βοσκοτόπια:

Σοβαρό σκάνδαλο αποκαλύπτεται αυτές τις ημέρες μετά από σοβαρές καταγγελίες από την πλευρά των αγροτών για την διαχείριση της κατανομής των επιδοτήσεων από το Εθνικό Απόθεμα  τα έτη 2017,2018 και 2019. Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι η ίδια διάτρητη διαδικασία επιχειρείται και στην κατανομή του εθνικού αποθέματος του 2020 και πρέπει να σταματήσει.

Επιτήδειοι με το τέχνασμα της ενοικίασης ιδιωτικών βοσκοτόπων από ιδιοκτήτες που έχουν ξαφνικά οικειοποιηθεί εκτάσεις  δημόσιων βοσκοτόπων (ισχυρίζονται δηλαδή την κατοχή) με μόνο  αποδεικτικό την αναγραφή των εκτάσεων αυτών στο Ε9. Με τα έωλα αυτά αποδεικτικά στοιχεία κάποιοι έλαβαν σημαντικές ενισχύσεις εις βάρος των υπολοίπων παραγωγών. Τόσο οι καταγγελίες του Προέδρου της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, όσο και οι υποθέσεις που οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη για διερεύνηση από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ την τελευταία εβδομάδα δείχνουν ότι το θέμα αφορά μεγάλη απάτη γύρω από την διαχείριση των επιδοτήσεων των αγροτών με ανοχή των αρμόδιων αρχών από το 2017 για ψηφοθηρικούς λόγους.

Πρώτοι ως Κίνημα Αλλαγής καταθέσαμε λεπτομερή Ερώτηση για τις παρατυπίες και στην κατανομή Εθνικού Αποθέματος τα έτη 2017-2018-2019 και στην ενιαία ενίσχυση, στις 6  Οκτωβρίου 2020.Ενώ ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδης δεν έχει απαντήσει ακόμα, η Ερώτησή μας επιβεβαιώνεται  πλήρως δυστυχώς.

Δε μπορούμε να ανεχτούμε καμία προσπάθεια συγκάλυψης. Ο αγροτικός κόσμος με τον οποίο το Κίνημα Αλλαγής έχει βαθιές και σταθερές σχέσεις, απαιτεί διαφάνεια, δικαιοσύνη και ισονομία στη διαχείριση των ενισχύσεων.

Απαιτούμε η αλήθεια να λάμψει και να αποδοθούν ευθύνες.

Το εθνικό απόθεμα του 2020 δεν μπορεί να κατανεμηθεί με την ίδια διάτρητη διαδικασία που πρέπει να αλλάξει.

Νέος Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Θεοφάνης Παπάς

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε πριν από λίγο και επισήμωςη αντικατάσταση του κ. Βάρρα απ' το τιμόνι του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) αναλαμβάνει ο Θεοφάνης Παπάς, στη θέση του απερχόμενου Προέδρου του Οργανισμού, Γρηγορίου Βάρρα.

Ο Θεοφάνης Παπάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Είναι πτυχιούχος «Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής» Σερρών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Διακυβέρνηση» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από το 2002 είναι ιδιοκτήτης πρότυπης βιοτεχνικής επιχείρησης του αγροδιατροφικού τομέα, η οποία ασχολείται με την πιστοποιημένη επεξεργασία και παραγωγή ενζύμων τυροκόμησης, με έδρα το Σοχό Θεσσαλονίκης.

Διαβάστηκε 610 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία