Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 20:05

Παρατείνεται για δύο μήνες το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ – Ποιους αφορά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημαντική οικονομική ανάσα στους επιδοτούμενους ανέργους

Σημαντική οικονομική ανάσα στους επιδοτούμενους ανέργους δίνει η κυβέρνηση, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί του Σαββάτου (31/10), παρατείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ για δύο επιπλέον μήνες. Η παράταση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, αφορά τα επιδόματα που έληξαν και λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Ο κ. Σταϊκούρας, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε τα εξής μέτρα στήριξης της οικονομίας:

1.Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.
2.Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ πληρωτέου τον μήνα Νοέμβριο, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021. Η εν λόγω οφειλή θα αποπληρωθεί σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, από τον Μάιο του 2021 και έπειτα.
3.Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων το μήνα Νοέμβριο.
4.Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου.
5.Επεκτείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία ανά την επικράτεια σε τουλάχιστον 50% του προσωπικού.
6.Χορηγείται Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 606 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.