Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:06 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 19:20

Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο της Πυροσβεστικής στο Μεσολόγγι παρουσία του Αρχηγού της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, έγιναν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου.

Λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό, οι προσκεκλημένοι ήταν λίγοι και είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα αποστάσεων και χρήσης μασκών.

Εκτός από τον Αρχηγό, στην εκδήλωση παρόντες μεταξύ άλλων ήταν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο βουλευτής Αιτ/νίας, Κώστας Καραγκούνης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Μαρία Σαλμά, Λάμπρος Δημητρογιάννης και Θανάσης Μαυρομάτης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, Αμφιλοχίας, Γιώργος Κατσούλας, Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης και Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Ρουμελιώτης, ο Διοικητής Π.Υ. Αιτ/νίας, Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής της Π.Υ. Μεσολογγίου, Νίκος Παπαθανάσης, ο Διοικητής του 2/39 Σ.Ε., Γιάννης Τσαούσης, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Γιάννης Νταλαχάνης και Κώστας Κακούσης, αντίστοιχα, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου, Νεκτάριος Μελιάδης, Διοικητές όμορων πυροσβεστικών υπηρεσιών, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρήστος Παΐσιος και πολλοί άλλοι.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχηγός, δηλώνοντας ότι θα βρίσκεται κοντά στις ανάγκες της Π.Υ. Μεσολογγίου, ενώ μετέφερε και τις ευχές του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος θα ήθελε να είναι παρών ωστόσο λόγω του φορτωμένου προγράμματός του δεν τα κατάφερε. Παράλληλα ο κ. Κολοκούρης, τα ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις που βοήθησαν για να διαμορφωθεί το νέο κτήριο της Πυροσβεστικής, στις οποίες απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την στήριξή τους.

Ο Διοικητής των Π.Υ. Αιτ/νίας Πύραρχος, Χριστόφορος Μπόκας ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, τονίζοντας την σημασία που είχε για την υπηρεσία η στέγασή της σε ένα σύγχρονο, αξιοπρεπές κτήριο. Αργότερα ζήτησε από τον Αρχηγό την χρηματοδότηση ενός στεγάστρου, προκειμένου να προστατεύονται τα οχήματα.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής, ευχαριστώντας όλους τους άνδρες και γυναίκες που εργάζονται άοκνα για την ασφάλεια του πολίτη, αλλά και για την άψογη συνεργασία που είχε η υπηρεσία με τον Δήμο σε όλες τις δύσκολες στιγμές των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, που έδωσε τις καλύτερες ευχές του στους πυροσβέστες για δύναμη και υγεία, ώστε να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο τους. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο Μητροπολίτης, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ – aixmi-news.gr

 

Διαβάστηκε 598 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.