Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:16 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 11:22

Αγρίνιο: Ο κλάδος της εστίασης εκπέμπει "SOS"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου εκφράζει την ανησυχία και την δυσαρέσκεια που διακατέχει τον κλάδο από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται και θεωρεί ότι πλέον το μέλλον των επιχειρήσεων είναι δυσοίωνο.

Καθημερινά γίνεται στοχοποίηση και καλλιεργείται ότι ως βασική αιτία εξάπλωσης του ιού  είναι οι χώροι εστίασης, ξεχνώντας τις ουρές που δημιουργούνται έξω από τις τράπεζες και τον συνωστισμό που υπάρχει στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αντί να παρέχεται στήριξη στον κλάδο που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, αντιμετωπίζεται με απαξίωση και σαν λύση στο πρόβλημα θεωρείται ότι είναι τα μεγάλα πρόστιμα και το κλείσιμο των καταστημάτων.

Αντί να επιδοτείται η εργασία και οι ασφαλιστικές εισφορές ανακοινώνονται προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, ξεχνώντας ότι τα περιοριστικά μέτρα και η μείωση του ωραρίου οδηγούν σε αναστολές και μείωση προσωπικού.

Αναμένεται πανελλαδική απαγόρευση κυκλοφορίας και θέσπιση μειωμένου ωραρίου λειτουργίας, θεωρώντας ότι είναι προτιμότερο να γίνονται πριβέ συναντήσεις παρά να υπάρχουν σε λειτουργία τα καταστήματα μας, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα με ασφάλεια και σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται σωστή ιχνηλάτηση.

Είμαστε υπέρ της δημόσιας υγείας και θα συνεχίσουμε να την προασπιζόμαστε, θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς. Να συνεχίσουμε να λειτουργούμε θέλουμε, διαφορετικά να καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του χαμένου τζίρου, όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Την πρώτη φορά δεν υπήρχε βοήθεια, την δεύτερη μπορεί, την τρίτη δεν θα χρειαστεί...

#menoumeoloimazi

Αγρίνιο, 29 Οκτωβρίου 2020

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ. ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ                    ΜΙΧΑΗΛ ΖΗΣΗΣ

Διαβάστηκε 531 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.