Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 18:58

Κορονοϊός: Επιπλέον μέτρα για απαγόρευση μετακινήσεων και εκκλησία, στο “τραπέζι”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι προτάσεις των ειδικών στη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό για την εκκλησία, τον αθλητισμό και τις μετακινήσεις

Νέα αυστηρότερα μέτρα βάζουν οι ειδικοί επιστήμονες στο τραπέζι τα οποία θα συζητήσουν αναλυτικά σήμερα σε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου αργά το απόγευμα να τα προτείνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες  οι επιστήμονες της επιτροπής θα εισηγηθούν αλλαγές στις μετακινήσεις, στις λειτουργίες των εκκλησιών αλλά και για τον αθλητισμό.

 Οι εκκλησίες
Για πρώτη φορά μετά την καραντίνα οι ειδικοί – όπως υπογραμμίζουν ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr – θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό να μειωθεί περαιτέρω το ποσοστό των πιστών που μπαίνουν στους ναούς τουλάχιστον κατά 20%, καθώς διαπίστωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα. Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων στις λειτουργίες συμμετέχουν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οι μετακινήσεις
Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι λοιμωξιολόγοι θα προτείνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαγορεύεται η μετακίνηση από Νομό σε Νομό τις βραδινές ώρες και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Κάτι που θα ισχύσει για τις κόκκινες (ήδη ισχύει) , τις πορτοκαλί και πιθανώς και τις κίτρινες. Προς ώρας δεν θα ισχύσει για τις πράσινες περιοχές, παρότι όπως έλεγαν επιστήμονες στο ethnos.gr, σε λίγες ημέρες όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρχουν πράσινες covid- free περιοχές στον χάρτη. Ο περιορισμός αυτός αναμένεται να προταθεί μόνο για τις βραδινές ώρες καθώς στόχος είναι να περιορισθεί η μετακίνηση πολιτών κυρίως για διασκέδαση, φαινόμενο που έχει καταγραφεί και σήμερα. Αποτέλεσμα όμως είναι να έχει υπάρξει διασπορά του ιού σε πολλές περιοχές. Όπως διαβεβαιώνουν έγκυρες πηγές στο ethnos.gr, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα επιτρέπονται για τους εργαζόμενους κανονικά.

thebest.gr

Διαβάστηκε 483 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.