Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:57 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 10:10

Παρουσίαση ευρωπαϊκού έργου P.A.T.H. στον Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ “P.A.T.H”

«Προώθηση τουριστικής ελκυστικότητας της Δυτικής Ελλάδας μέσω περιηγητικών διαδρομών και εισαγωγή νέας τουριστικής προσέγγισης (P.A.T.H.)» – Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα –Ιταλία 2014-2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18.30 η ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας με την ευγενική παραχώρηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής του χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου και την συμμετοχή στην εκδήλωση εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής,τοπικών φορέων του τουρισμού και λοιπών κοινωνικών φορέων.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο εντεταλμένος βοηθός του Περιφερειάρχη κος Γούδας Μιχαήλ, ενώ τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Θεμάτων Τουρισμού κος Τσακάλης Κων/νος.

Την αρχική εισήγηση τον συντονισμό και την παρουσίαση των δράσεων του Έργου πραγματοποίησε στέλεχος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας ο κ. Καπώνης Δημοσθένης. Η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας αποτελεί, επίσης, επικεφαλής εταίρο του διακρατικού Ευρωπαϊκού Έργου“P.A.T.H.”.

Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης παρουσίασε τις δράσεις του έργου με τίτλο: «PromotingAreaAttractiveness ΤhroughHikingandIntroducingaDifferentTouristicApproach (P.A.T.H.)», το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREGV-A Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020. Εν συνεχεία ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.Στόχος του έργου, η τουριστική ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας, μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών περιηγητικών διαδρομών της περιοχής.Η δημιουργία των θεματικών  διαδρομών  πρόκειται να  ενισχυθεί από  την ανάπτυξη  μιας ολοκληρωμένης πολυμεσικής διαδικτυακής πλατφόρμας, που θα επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Προβλέπεται, επίσης, η ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων για τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων διαδρομών που θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Στην συζήτηση που ακολούθησε της παρουσίασης ο κος Γούδας Μ. αναφέρθηκε στην πρόσθετη αξία την οποία μέσω των δράσεων το έργο θα προσδώσει στην προβολή και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και των τοπικών περιοχών.

Εν συνεχεία, ο κος Τσακάλης εκ μέρους του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας εξέφρασε την πεποίθηση πως το Έργο μέσω των δράσεων του θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της τουριστικής ανάδειξης και προβολής των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας. Επιπρόσθετα τόνισε τις δυνατότητες επέκτασης και προσθήκης επιπλέον τουριστικών σημείων ενδιαφέροντος και διαδρομών σύμφωνα με τις ανάγκες ανάδειξης και προβολής της κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα για τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας παρουσιάσθηκαν σύντομα τα εξήντα οκτώ (68) σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και οι καταγεγραμμένες περιηγητικές διαδρομές της περιοχής του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας που θα προβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Όλοι χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία και εξέφρασαν την επιθυμία με την ολοκλήρωση των δράσεων του έργου η ψηφιακή πλατφόρμα που θα παραδοθεί να αποτελέσει ένα  ισχυρό εργαλείο προβολής και του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας αλλά και ευρύτερα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 400 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.