Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 19:16

Η Accor Hotels και η Banyan Tree βάζουν την Αιτωλοακαρνανία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Μεγάλη τουριστική επένδυση στην Πογωνιά - Παγκόσμιοι «παίχτες» έρχονται 
στην Αιτωλοακαρνανία με επένδυση 110 εκατ. ευρώ

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Η έγκριση από τη Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) της τουριστικής επένδυσης, ύψους 110 εκατ. ευρώ, στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας ήταν αναμφισβήτητα μια σημαντική εξέλιξη όχι μόνο γιατί πρόκειται πράγματι για μια πολύ μεγάλη επένδυση για τα δεδομένα της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και γιατί προέκυψε ίσως στη χειρότερη λόγω της πανδημίας χρονιά των τελευταίων δεκαετιών για τον ελληνικό τουρισμό μας έδωσε πολλές άσχημες ειδήσεις.

Η πραγματική διάσταση όμως πίσω από το project «Varko» της εταιρείας RND Investments Greece είναι ότι η συγκεκριμένη τουριστική επένδυση, όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr, γίνεται για λογαριασμό ενός παγκόσμιου «παίχτη» στον τουρισμό. Ο λόγος για το γαλλικό ξενοδοχειακό κολοσσό, Accor Hotels, τη μεγαλύτερη εταιρεία φιλοξενίας στην Ευρώπη και την έκτη μεγαλύτερη παγκοσμίως, που σε συνεργασία με τον ασιατικό όμιλο Banyan Tree θα δημιουργήσουν το πεντάστερο ξενοδοχείων και συγκρότημα τουριστικών πολυτελών κατοικιών. Το παγκόσμιο βεληνεκές των δύο ομίλων θα βάλει για τα καλά την Αιτωλοακαρνανία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, δημιουργώντας με τις δυνατότητες πρόσβασης που προσφέρει το κοντινό αεροδρόμιο του Ακτίου το… «Costa Navarino» της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο όμιλος της Accor έχει στην ομπρέλα του σχεδόν 5.100 ξενοδοχεία και 748.000 δωμάτια σε 110 χώρες του κόσμου, καθώς διαχειρίζεται 39 ξενοδοχειακά brands (αλυσίδες ξενοδοχείων), που καλύπτουν ένα εύρος από οικονομικές έως υπερπολυτελείς επιλογές. Ο γαλλικός κολοσσός μετρά περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και σήμερα δραστηριοποιείται στην Αθήνα, με ένα ξενοδοχείο του brand Sofitel, ένα ξενοδοχείο «Novotel» και δύο ξενοδοχεία του brand ibis Styles (σε Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης).

Εκτιμώντας την Ελλάδα ως στρατηγικό προορισμό, η γαλλική πολυεθνική εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια προγραμμάτισε και άλλες επενδύσεις στη χώρα, όπως το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα του brand MGallery στην πλατεία Συντάγματος, που άνοιξε τις πύλες του μόλις τον προηγούμενο μήνα. ΗAccor έχει ήδη στα σκαριά να φέρει στην Ελλάδα και άλλα ξενοδοχειακά brands. Έτσι σχεδιάζεται και ένα ξενοδοχείο του brand Mercure στη Ρόδο, αλλά και οι δύο πρώτες μονάδες στην Ελλάδα των brands Raffles και Fairmont στη Μύκονο.

Μεταξύ αυτών των project είναι και η δημιουργία σε έκταση 160 στρεμμάτων στον κόλπο του Βαρκού στην Πογωνιά ενός ξενοδοχείου δυναμικότητας 135 κλινών και 30 τουριστικών πολυτελών κατοικιών μαζί με χώρους ευεξίας κτλ. To project, που σχεδιάζεται από την ολλανδικών συμφερόντων RND Investments,η οποία «έτρεξε» το φάκελο της επένδυσης, θα λειτουργήσει από τον ασιατικό όμιλο διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων Banyan Tree Hotels & Resorts, με τον οποίο η Accorσυνεργάζεται από το 2016. Το ξενοδοχείο που θα δημιουργηθεί δεν θα είναι το πρώτο του ασιατικού ομίλου στην Ελλάδα, καθώς την προσεχή χρονιά, αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο του ξενοδοχείο στην Κέρκυρα. Εκείνο όμως θα λειτουργήσει υπό το brand Angsana του ομίλου. Το ξενοδοχείο στο Βαρκό της Πογωνιάς θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Ευρώπη με το brandBanyanTree!

Η Banyan Tree, με έδρα τη Σιγκαπούρη, ιδρύθηκε το 1994 από τον πρώην δημοσιογράφο και γιο διπλωμάτη της Σιγκαπούρης, Ho Kwon Ping. Το πρώτο ξενοδοχείο άνοιξε στο Πουκέ της Ταϊλάνδης, όμως σήμερα η κύρια δύναμη της Banyan είναι στην αγορά της Κίνας. Εκτός από το brand Banyan Tree διαχειρίζεται ακόμη τα bands Angsana,Cassia και Dhawa.Ο όμιλος διαχειρίζεται συνολικά 48 θέρετρα σε 24 χώρες, τα περισσότερα στην Κίνα, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, 70 σπα, δεκάδες εμπορικά σημεία και 3 γήπεδα γκολφ.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 810 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.