Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:57 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 23:52

Διορθώσεις προφανών σφαλμάτων για την Ενιαία Ενίσχυση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή Διοικητικών Πράξεων ΕΑΕ 2020.

Τα αιτήματα διοικητικών πράξεων, για το έτος 2020, καταχωρούνται μόνο ηλεκτρονικά.

Οι γεωργοί που, για οποιοδήποτε λόγο, επιθυμούν να μεταβάλουν στοιχεία των αιτήσεών τους, στο πλαίσιο διόρθωσης προφανών σφαλμάτων, υποβάλουν τις αλλαγές συγκεκριμένων πεδίων της οριστικής ΕΑΕ 2020 είτε  μέσω των Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (Κ.Υ.Δ.) που είχαν αρχικά απευθυνθεί για καταχώρηση ΕΑΕ2020 είτε απευθείας στο ΟΠΣΕΑΕ.

Για το έτος 2020, δεν επιτρέπεται η αλλαγή ΚΥΔ από τον παραγωγό. Οι τροποποιήσεις των αιτήσεων καταχωρούνται ηλεκτρονικά από το ΚΥΔ στο οποίο υπεβλήθη η ΕΑΕ για λογαριασμό του παραγωγού ή από τον ίδιο τον παραγωγό για τους online  χρήστες απευθείας στο ΟΠΣΕΑΕ.

Ο παραγωγός έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει όσα από τα επιτρεπτά πεδία της αίτησης επιθυμεί, τα οποία ορίζονται ως προφανή σφάλματα στην ενωσιακή νομοθεσία, σύμφωνα  με την παρακάτω κατηγοριοποίηση.

Α) Για μεταβολές που δεν εμπίπτουν σε κανόνα ελέγχου, όπως περιγράφεται στη σχετική εγκύκλιο, καταχωρίζονται απευθείας στην ΕΑΕ από τον χρηστή και οριστικοποιείται η ΕΑΕ χωρίς την υποβολή αιτήματος διοικητικής πράξης.

Β) Για μεταβολές που απαιτείται έλεγχος, όπως περιγράφεται στη σχετική εγκύκλιο, υποβάλλεται αίτημα διοικητικής πράξης. Οι μεταβολές καταχωρίζονται απευθείας στην ΕΑΕ από τον χρηστή αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος διοικητικής πράξης προκειμένου να αξιολογηθεί από ελεγκτή του ΟΠΕΚΕΠΕ και εν συνεχεία να οριστικοποιηθεί η ΕΑΕ σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης. Σε περίπτωση που το αίτημα διοικητικής πράξης εγκριθεί, τότε ο παραγωγός δεν μπορεί να επανέλθει με νεότερο αίτημα.

Επισημαίνονται τα παρακάτω:

  1. Η ΕΑΕ μπορεί να τροποποιηθεί με Διοικητική Πράξη, όπως περιγράφεται στο ανωτέρω σημείο (Β) μόνο μία φορά.
  2. Οι μεταβολές των αιτήσεων ενίσχυσης και η υποβολή αιτημάτων διοικητικής πράξης επιτρέπονται το αργότερο έως την 31/1/2021.
  3. Οι μεταβολές των αιτήσεων και η υποβολή αιτημάτων διοικητικής πράξης αναφορικά με τα μέτρα αγροτικής ανάπτυξης θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι την πρώτη πληρωμή της δράσης (προκαταβολή).
  4. Η επισύναψη ορθού ενοικιαστηρίου και η μεταβολή λοιπόν στοιχείων ιδιοκτησίας για τις περιπτώσεις που υπάρχει οριστική ένταξη στην δράση 10.1.08 «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» 3η Πρόσκληση επιτρέπεται μέχρι την πρώτη πληρωμή της δράσης (προκαταβολή)
  5. Οι μεταβολές στον αριθμό των διατηρούμενων και διόρθωση προφανών σφαλμάτων  που σχετίζονται με ενισχύσεις ζωικού κεφαλαίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 31/01/2021.
  6. Έγγραφα αιτήματα που υποβάλλονται για οποιοδήποτε λόγο τόσο στην Κ.Υ. όσο και στις Περιφερειακές Δ/νσεις, Περιφερειακές Μονάδες , Νομαρχιακές Μονάδες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. δεν γίνονται δεκτά και απορρίπτονται χωρίς περαιτέρω αξιολόγηση και χωρίς έγγραφη απάντηση.
  7. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων πραγματοποιείται στην εφαρμογή https://osdeypovoli.dikaiomata.gr/gaee2020/#/EdetedeaeehdSearch

Για περισσότερες πληροφορίες και για κάθε τεχνική υποστήριξη, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών της Ένωσης Αγρινίου και στο Τμήμα Επιδοτήσεων, στην οδό Παπαϊωάννου 23 στο Αγρίνιο και στα υποκαταστήματα του Συνεταιρισμού. Τηλ.:  2641.0.69017-69034.

Διαβάστηκε 560 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία