Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:57 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 21:44

Το Δημόσιο θα αγοράζει τις κενές θέσεις σε θέατρα, σινεμά και ΚΤΕΛ - Έρχεται ρύθμιση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε δύο πρωτοβουλίες για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και των συναυλιών, όπως και για τα τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, προχωρά η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, άμεσα προχωρά νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες. Μετά το τέλος της πανδημίας θα επιστρέφονται με τη μορφή κοινωνικού εισιτηρίου. Παράλληλα, προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν λόγω της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον COVID-19, στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) επιτρέπονται, μόνο με έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ζωντανά θεάματα και ακροάματα και λοιπές παραστατικές τέχνες εφόσον στους ανοικτούς χώρους :

η πληρότητα φτάνει το 30% και

είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Για τους κλειστούς χώρους προβλέπεται:

30% πληρότητα

υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως δεδομένου ότι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η πανδημία, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει εργαλεία για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται και τα οποία θα χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η πανδημία. Συμπλήρωσε δε ότι, δεδομένης της κατάστασης που δημιουργείται, θα υπάρχουν διορθώσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σχετικά με τον κίνδυνο ενός γενικευμένου lockdown ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως το «κλειδί» για την αποτροπή του είναι η χρήση της μάσκας. «Αν δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα σωστά κινδυνεύουμε να πάμε εκεί, αν τη χρησιμοποιούμε δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε γενικό lockdown» σημείωσε.

Πηγή:parapolitika.gr
Διαβάστηκε 423 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.