Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:35 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 21:41

Aτρόμητος - Παναιτωλικός 2-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χάρη σε γκολ των Μανούσου (14' πεν.) και Κωτσόπουλου (78'), ο Ατρόμητος νίκησε σχετικά εύκολα 2-0 τον Παναιτωλικό, ο οποίος έμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 51' λόγω αποβολής του Ταχάρ.

Ο Ατρόμητος πήρε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας σχετικά άνετα του Παναιτωλικού 2-0, με τέρματα των Μανούσου με πένα​λτι και του Κωτσόπουλου από σέντρα του πρώτου... Οι φιλοξενούμενοι που «φωνάζουν» για το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν οι Περιστεριώτες, έπαιξαν με 10 παίκτες από το 51' λόγω αποβολής του Ταχάρ με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Έτσι έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3. Ο Γιαννιώτης στο τέρμα, στην άμυνα οι Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας ήταν στα στόπερ, με τον Γκαλβάο αριστερό φουλ μπακ και τον Κιβρακίδη δεξί φουλ μπακ. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σάλομον Μπουσουλάτζιτς, δεξί εξτρέμ ήταν ο Χριστοδουλόπουλος, αριστερό ο Μανούσος και στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κωτσόπουλος.

Από την άλλη ο Μάκης Χάβος κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Κνετ ήταν στο τέρμα, με τους Καρασαλίδη, Κωνσταντόπουλο μπροστά του, δεξί μπακ ήταν ο Λιάβας κι αριστερό ο Βάντερσον. Ντάλσιο και Ταχάρ ήταν οι κεντρικοί χαφ, με τον Μάζουρεκ πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Γιάκολις, αριστερό ο Αριγίμπι και στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ντίας.
Μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με πέναλτι το «αστέρι»

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό. Απείλησε μόλις στο 8' με τον Κωτσόπουλο να σουτάρει στη κίνηση και τον Κνετ να σώζει. Το γκολ ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 12' ο Ντάλσιο ανέτρεψε τον Ρισβάνη και ο Μανούχος έδειξε την άσπρη βούλα.

Η απόφαση δεν άλλαξε ούτε μετά την χρήση του VAR και στο 14' ο Μανούσος έστειλε την μπάλα στα έντεκα βήματα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βρει την δική του στιγμή ώστε να ισοφαρίσει, αλλά παρά την καλή ανάπτυξη που είχε από τις πτέρυγες δεν μπόρεσε να απειλήσει πραγματικά την εστία του Γιαννιώτη.

Αντίθετα, ο Ατρόμητος που έλεγχε το παιχνίδι, απείλησε στο 35', με τον Σάλομον μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Χριστοδουλόπουλου να στέλνει από το ύψος του πέναλτι την μπάλα ψηλά άουτ.
Απείλησε ο Παναιτωλικός, αλλά όλα... τέλειωσαν στην αποβολή του Ταχάρ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναιτωλικό να μπαίνει δυνατά και να απειλεί στο 49'. Ένα σουτ του Αριγίμπι, του καλύτερου των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι, ήταν εκείνο που ανάγκασε τον Γιαννιώτη στη μοναδική του επέμβαση στο ματς.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν και να απειλήσουν ξανά στο παιχνίδι, μιας και στο 51' έμειναν με παίκτη λιγότερο. Ο Ταχάρ πήγε με τις τάπες στο στήθος του Κωτσόπουλου και ο Μανούχος χωρίς δεύτερη σκέψη του έδειξε την κόκκινη κάρτα... Κάπου εκεί οι όποιες ελπίδες του Παναιτωλικού μειώθηκαν αισθητά κι εξαντλήθηκαν στο 78'!
Ο Κωτσόπουλος... αποτελείωσε τα «καναρίνια»!

Ο Ατρόμητος είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας κι έδειχνε πως αν του δοθεί η ευκαιρία θα τελειώσει την αναμέτρηση με ένα δεύτερο τέρμα. Αυτή του δόθηκε στο 78', όταν μετά από ατομική προσπάθεια και σέντρα του Μανούσου, ο Κωτσόπουλος εμφανίστηκε ολομόναχος στη καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ για το 2-0.

Τα λεπτά που απέμεναν ήταν... διαδικαστικά, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν με αξιώσεις και πάλι στην επίθεση και να απειλούν με ένα σουτ του Αγκάγιεφ στο 90'. Ωστόσο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε τίποτα και το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα...

MVP: Μανούσος. Ο Έλληνας επιθετικός, επέστρεψε στην αποστολής αλλά και στην ενδεκάδα του Ατρόμητου κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του! Ευστόχησε στο πέναλτι που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ έβγαλε την ασίστ στον Κωτσόπουλο για το 2-0.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ταχάρ. Ο χαφ του Παναιτωλικού, άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές στο 51' για ένα χαζό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου. Αυτό το λάθος του κόστισε στους φιλοξενούμενους που δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ρισβάνης. Είναι ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε το πέναλτι και μέχρι να γίνει το 2-0 εκείνος που μαζί με τον Μανούσο... ευθυνόταν για το γεγονός πως ο Ατρόμητος προηγείται! Πίσω δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα κι έκανε ένα καλό ματς.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Ταχάρ, μιας και η αποβολή του είναι πραγματικά... χαζή στο σημείο που γίνεται και στον τρόπο με τον οποίο πάει στον αντίπαλο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αρκετή δουλειά είχε ο Μανούχος και το VAR. Ο ρέφερι έδωσε το πέναλτι πάνω στον Ρισβάνη σε μια δύσκολη φάση. Σίγουρα υπάρχει ανατροπή, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο στόπερ του Ατρόμητου δεν βρίσκει τον αντίπαλό του πρώτος... Η επόμενη φάση είναι αυτή της αποβολής του Ταχάρ, με τον ρέφερι σωστά να δίνει την απευθείας κόκκινη στο ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σημαντικό τρίποντο για τον Ατρόμητο ο οποίος με τη νίκη αυτή έφτασε τους 8 βαθμούς κι ανέβηκε στην έβδομη θέση. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι έκανε ένα καλό παιχνίδι και πήρε μια νίκη που άξιζε. Από την άλλη ο Παναιτωλικός προβλημάτισε και πάλι, παρέμεινε στη 12η θέση και πρέπει κάτι να αλλάξει αν θέλει να μην έχει τα περσινά μπλεξίματα...

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο (81' Στρούγγης), Ρισβάνης, Γούτας, Γκαλβάο (66' Τομάσεβιτς), Κιβρακίδης, Σάλομον, Μπουσουλάτζιτς (82' Χαρίσης), Μανούσος (87' Ούμπιδες), Χριστοδουλόπουλος (66' Αγκάγιεφ), Κωτσόπουλος

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Λιάβας, Καρασαλίδης, Μάζουρεκ (54' Τσιγγάρας), Αριγίμπι (68' Βέργος), Ντάλσιο (84' Άλβαρεζ), Ντίαζ, Ταχάρ, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον (84' Περέιρα), Γιάκολις (68' Μεντόζα)

GAZZETTA.GR

Διαβάστηκε 461 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.