Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:21 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 19:05

Σε 104 τετραγωνικά το Λιμεναρχείο, σε… 2.000 τμ η ΔΟΥ Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Εντολή για μεταστέγαση του Λιμεναρχείου στο κτίριο της ΔΟΥ παρά τις αντιδράσεις
Τι έδειξε η αυτοψία στο κτίριο

Παρά τις αντιδράσεις τόσο των εργαζομένων της ΔΟΥ Μεσολογγίου, όσο του Δήμου και άλλων φορέων της περιοχής, το Υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται αποφασισμένο να προχωρήσει στη μεταστέγαση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου στο κτίριο της ΔΟΥ. Όπως αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι της ΔΟΥ που συνεχίζουν να αντιδρούν στην εν λόγω εξέλιξη έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών προχωρά στην σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής για την έκδοση της σχετικής πράξης παραχώρησης της χρήσης μέρους του κτιρίου της ΔΟΥ Μεσολογγίου στο Λιμεναρχείο. Οι εργαζόμενοι της ΔΟΥ πάντως επιμένουν πως η εξέλιξη αυτή θα φέρει την υποβάθμιση της υπηρεσίας του και τη μετατροπή της σε Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Το σκεπτικό της απόφασης
Από το Σεπτέμβριο πάντως το Υπουργείο είχε κινηθεί στην κατεύθυνση της μεταστέγασης του Λιμεναρχείου μετά από σχετική αυτοψία στο κτίριο της ΔΟΥ. Σύμφωνα με έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που έχει στη διάθεσή του το ΑγρίνιοCulture.gr, και σε αυτό περιγράφονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της αυτοψίας. Με το έγγραφο αυτό καλείται η Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου να συνδράμει την Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας για το σκοπό αυτό.
Ακόμη επισημαίνεται ότι με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων για τον κρατικό προϋπολογισμό, θα μπορούσε, μετά την μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου, να μεταφερθεί εκεί που σήμερα στεγάζεται το Λιμεναρχείο η Χημική Υπηρεσία Μεσολογγίου, της οποίας η μίσθωση έληξε και βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ακινήτου.

Το Λιμεναρχείο στεγάζεται σε 104 τετραγωνικά, ενώ απαιτούνται 315!
Στο έγγραφο αυτό βάσει της αυτοψίας που έγινε αναφέρεται σχετικά με το κτίριο που σήμερα στεγάζεται το Λιμεναρχείο: «Είναι διώροφο, συνολικού εμβαδού 610,00 τ.μ. περίπου και σε αυτό στεγάζονται το Τελωνείο Μεσολογγίου στον α΄ όροφο, το οποίο χρησιμοποιεί και αποθηκευτικούς χώρους στο ισόγειο του κτιρίου καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του σαν Τελωνειακό Περίβολο και το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου σε δύο χώρους στο ισόγειο, ανατολικό και δυτικό, που καταλαμβάνουν ολόκληρη την πρόσοψη του κτιρίου.
Σύμφωνα με την από 29/5/2018 Τεχνική Έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας ο ανατολικός χώρος έχει εμβαδόν 37,50 τ.μ. και εργάζονται σε αυτόν 10 υπάλληλοι. Ο δυτικός χώρος έχει εμβαδόν 66,59 τ.μ. και χωρίζεται σε τρία γραφεία. Στα δύο γραφεία εργάζονται 18 υπάλληλοι και το τρίτο είναι το γραφείο του Λιμενάρχη. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και οι χώροι υγιεινής για τους εργαζόμενους του Λιμεναρχείου. Δηλαδή συνολικά το Λιμεναρχείο χρησιμοποιεί 104,59 τ.μ..

Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα, που συνέταξε η Δ/νση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, για οργανική σύνθεση 25 ατόμων, απαιτούνται χώροι συνολικής μικτής επιφάνειας 315,00 τ.μ.. Επομένως οι ήδη υπάρχοντες χώροι που εξυπηρετούν τώρα το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του, πέρα και των όποιων άλλων προβλημάτων που υπάρχουν και που αποτυπώνονται στην από 29/5/2018 Τεχνική Έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας και στην από 25/5/2018 Έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας».

Αντίστοιχα για το κτίριο 2623,60 τ.μ. που στεγάζεται η ΔΟΥ Μεσολογγίου σύμφωνα με την ΑΑΔΕ «κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το κτίριο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενώ δεν αναφέρθηκαν προβλήματα από τις στεγαζόμενες Υπηρεσίες. Στο ισόγειο της πτέρυγας Α΄ του κτιρίου Β΄, εμβαδού περίπου 940,00 τ.μ., στεγάζεται η Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας, σε τμήμα εμβαδού 255,00 τ.μ. που καταλαμβάνει όλη την πρόσοψη του κτιρίου και στο υπόλοιπο τμήμα, εμβαδού περίπου 685,00 τ.μ. η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου. Στον Α΄ όροφο της πτέρυγας Α΄ του κτιρίου Β΄, εμβαδού περίπου 946,00 τ.μ., στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου. Στο ισόγειο της πτέρυγας Β΄ του κτιρίου Β΄, εμβαδού περίπου 369,00 τ.μ. στεγάζεται σε τμήμα που καταλαμβάνει όλη την πρόσοψη του κτιρίου, εμβαδού 70,00 τ.μ. η Στατιστική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας και στο πίσω τμήμα του ισογείου υπάρχει το αρχείο της Στατιστικής Υπηρεσίας, εμβαδού 90,00 τ.μ. και λοιποί βοηθητικοί χώροι για την εξυπηρέτηση ολόκληρου του κτιρίου Β΄. Στον όροφο της πτέρυγας Β΄ του κτιρίου Β΄, εμβαδού περίπου 369,00 τ.μ. υπάρχει το αρχείο της Δ.Ο.Υ. και το αρχείο της Κτηματικής Υπηρεσίας εμβαδού 45,00 τ.μ.

Σύμφωνα με τους κτιριολογικούς πίνακες του Τελωνείου Μεσολογγίου και της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, οι οποίοι συντάχθηκαν σύμφωνα με την οργανική σύνθεση των Υπηρεσιών, για το Τελωνείο Μεσολογγίου απαιτείται συνολική μικτή επιφάνεια χώρων 325,00 τ.μ. Στις στεγαστικές ανάγκες της Υπηρεσίας προβλέπεται και μία θέση στάθμευσης για υπηρεσιακό όχημα. Όσον αφορά στον απαιτούμενο αύλειο χώρο, έγινε η εκτίμηση για ανάγκη καθημερινού ελέγχου μέγιστου αριθμού περίπου 5 φορτηγών οχημάτων (περιλαμβανομένου του χρόνου παραμονής, στάσης και στάθμευσής τους). Η απαιτούμενη επιφάνεια Τελωνειακού Περίβολου για την κάλυψη αυτών των αναγκών εκτιμάται σε 1.000 τ.μ. περίπου, σε περίπτωση κανονικών σχημάτων και όχι παράγονων εκτάσεων. Για τη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου απαιτείται συνολική μικτή επιφάνεια χώρων 1.100,00 τ.μ. εκ των οποίων 265,00 τ.μ. είναι η συνολική μικτή επιφάνεια αρχειακών (βοηθητικών) χώρων».

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 724 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.