Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:30 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 14:30

Σπήλιος Λιβανός: "Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου Βατερλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε περίτρανα η πολιτική ανικανότητα του κ. Τσίπρα"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών για την «παροχή δεύτερης ευκαιρίας»:

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση είπε: «Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου Βατερλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ που συζητήθηκε το νομοσχέδιο και η προσχηματική πρόταση μομφής αναδείχθηκε περίτρανα η πολιτική ανικανότητα του κ. Τσίπρα. Έκανε μια λάθος πολιτική κίνηση από κάθε άποψη. Εξέθεσε, άθελά του ή επίτηδες, δεν γνωρίζουμε, τον κ. Τσακαλώτο, και ανάγκασε όλους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απολογούνται για τα ψέματα και τα λάθη της περιόδου διακυβέρνησής τους. Βγήκε για μία ακόμα φορά στο φως η ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων.»

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τα ΜΜΕ υπογράμμισε: «Πιστεύουμε στο φιλελεύθερο κράτος, στον πολιτικό φιλελευθερισμό. Βασική αξία του φιλελευθερισμού είναι η ανεξάρτητη και ισχυρή παρουσία διαλόγου και κριτικής. Και επειδή πολλά ακούστηκαν για τα ΜΜΕ και για τον έλεγχο τους, ξεκαθαρίζω ότι εμείς και θέλουμε και στηρίζουμε την πολυφωνία, που θεωρούμε οξυγόνο της Δημοκρατίας μας. Πιστεύουμε ότι ο διάλογος, η ανταλλαγή των απόψεων, οι διαφωνίες, δυναμώνουν τη Δημοκρατία μας και μαζί δυναμώνουν και το δίκαιο της πολιτικής μας. Εύχομαι να μην υιοθετήσετε ολοκληρωτικά στο ΣΥΡΙΖΑ τη λογική των στρατευμένων ΜΜΕ. Της κομματικής, φανατικής, ενίοτε δε αντιδημοκρατικής και «εγκληματικής» ενημέρωσης ως προς την δολοφονία χαρακτήρων.»

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο σημείωσε: «Στηρίζουμε το νομοσχέδιο για τη δεύτερη ευκαιρία. Γιατί με το παρόν νομοσχέδιο δίνουμε λύση στο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, ένα πρόβλημα με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις. Φέρνουμε ένα καινοτόμο, ολιστικό πλαίσιο, βάζοντας τέλος στις κατακερματισμένες, διάσπαρτες διατάξεις, εκσυγχρονίζοντας και εναρμονίζοντας τη νομοθεσία μας με την ευρωπαϊκη. Και δίνουμε τη δυνατότητα ενός νέου ξεκινήματος τόσο στα νομικά όσο και στα φυσικά πρόσωπα, είτε με ρύθμιση των οφειλών τους είτε με δεύτερη ευκαιρία και πλήρη απαλλαγή από τα χρέη τους.»

Ασκώντας κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Λέτε ψέματα για άλλη μια φορά στους Έλληνες πολίτες, από την ανεμελιά της αντιπολίτευσης, προτείνοντας ως δήθεν εναλλακτική την πλήρη απαλλαγή των ιδιωτών χωρίς πτώχευση, ενώ γνωρίζετε καλά ότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν καν στους δικούς σας νόμους.»

Συμπερασματικά, είπε: «Δυστυχώς, όμως, και σήμερα η αντιπολίτευση επέλεξε να φανεί κατώτερη των περιστάσεων. Δεν διαθέτετε ίχνος υπευθυνότητας, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα, που αρνείστε να δώσετε στους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες μια δεύτερη ευκαιρία. Να ξέρετε, πάντως, ότι σε αυτούς λογοδοτείτε!».
 

 
Διαβάστηκε 1124 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/