Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:29 μμ
 
wm small
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 13:04

Από το Μεσολόγγι στις μεγάλες κουζίνες η Ερασμία Μπάλασκα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η βραβευμένη σεφ βάζει την υπογραφή της σε πιάτα που περιέχουν και προϊόντα της λιμνοθάλασσας

Σε μεγάλες κουζίνες εργάζεται η βραβευμένη σεφ Ερασμία Μπαλάσκα, η οποία κατάγεται από τα Ελληνικά Μεσολογγίου.

Η Ερασμία γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ελληνικά, απ’ όπου έφυγε στα 18 της χρόνια για σπουδές. Επειδή από πολύ μικρή της άρεσε η μαγειρική, αφιερώθηκε σε αυτό και κατάφερε να εξελιχθεί. Έχει λάβει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς μαγειρικής, παρουσιάζοντας συνταγές με προϊόντα της λιμνοθάλασσας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συμμετοχή της στον διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό στον οποίο συνήθως συμμετέχουν σεφ ηλικίας κάτω των 30. Η κα Μπαλάσκα ετοίμασε ένα πιάτο με το όνομα “Lent’eels from my Lake”, το οποίο εμπνεύστηκε από τις παιδικές της μνήμες, αφού στην περιοχή είναι πολύ συνηθισμένη η κατανάλωση χελιού, ενώ χρησιμοποίησε αβγοτάραχο δικής της παρασκευής, που είναι ένα ακόμα προϊόν διεθνούς φήμης συνυφασμένο με την περιοχή και φακές Εγκλουβής, από τη γειτονική Λευκάδα, που συλλέγονται με τα χέρια και θεωρούνται οι καλύτερες στην Ελλάδα.

Εδώ και περίπου τρεις μήνες η Ε. Μπαλάσκα, υπογράφει την κουζίνα του κορυφαίου wine bistro Vintage που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, πράγμα που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Πώς θα μπορούσε να είναι ευκαταφρόνητο άλλωστε, όταν μετά τη συνεργασία της με τον Jean Charles Metayer στο εστιατόριο Premiere, δούλεψε για έξι ολόκληρα χρόνια στο βραβευμένο με δυο αστέρια από τον Michelin Guide, Funky Gourmet, φτάνοντας μάλιστα κάποια στιγμή ψηλά στα σκαλιά της ιεραρχίας ως head chef. Μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ η ίδια, δηλώνει πολύ χαρούμενη που έχει καταφέρει να εξελιχθεί στην δουλειά της που αγαπά ιδιαίτερα. Παρόλο που είναι μητέρα ενός μωρού, βρίσκει χρόνο να κάνει τα πάντα άψογα.

Ευτυχισμένη αισθάνεται και λόγω του ότι έχει δουλέψει δίπλα στου καλύτερους, όπως είναι η κορυφαία Ελληνίδα σεφ, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, αλλά και ο Ν. Ρούσσος. Όπως λέει η ίδια θα επιστρέψει στο Funky Gourmet, όταν ολοκληρωθεί η μετακόμισή του στο Hilton, η οποία έχει καθυστερήσει λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού. Οι δικοί της άνθρωποι και κυρίως οι γονείς της, που εξακολουθούν να ζουν στα Ελληνικά, χαίρονται με την εξέλιξη της κόρης τους. Κι εκείνη όμως φροντίζει να τους επισκέπτεται συχνά και να περνάει λίγο χρόνο μαζί τους.

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 1165 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.