Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 23:16

Η λίμνη Στράτου υποδέχθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wakeboard 2020 (φωτο-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wakeboard όλων των κατηγοριών που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι στην Λίμνη Στράτου.

Το πρωτάθλημα έλαβε χώρα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου από τις 09:00 πμ έως 18:00μμ και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου από τις 10:00 πμ έως 14:00μμ. Συμμετείχαν περισσότεροι από 40 αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία ολόκληρης της χώρας.Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή βρέθηκε εκεί και συνομίλησε με διοργανωτές και επίσημους παρευρισκόμενους.

wakeboard 2020 stratoy w02

wakeboard 2020 stratoy w04

wakeboard 2020 stratoy w04

wakeboard 2020 stratoy w05

Η κα Χριστιάννα Μάμαλη Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας WakeBoard, δήλωσε: «Είχαμε περίπου 40 αθλητές και αυτός είναι ένας καλός αριθμός αν συνυπολογίσουμε το πρόβλημα της πανδημίας. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και μας βοήθησε στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Σε αυτό συνέβαλαν και οι εγκαταστάσεις εδώ στην τεχνητή λίμνη Στράτου που είναι ιδανικές. Ο σκοπός της διοργάνωσης εδώ, είναι να αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός στην περιοχή μας. Εκεί έχουμε επικεντρωθεί και για αυτό κάναμε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα θαλασσίου ΣΚΙ εδώ τον Ιούλιο και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα WAKEBOARD τώρα τον Οκτώβριο. Για το επόμενο έτος έχουμε αναλάβει και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου ΣΚΙ στην περιοχή εδώ, που σημαίνει ότι 500 άτομα συν τους συνοδούς τους θα διαμείνουν για 10 μέρες στην περιοχή μας με ότι αυτό σημαίνει σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και τοπική αγορά. Θέλουμε και πρέπει να πετύχει η διοργάνωση αυτή του χρόνου με σκοπό να γίνει διεθνώς γνωστή η λίμνη του Στράτου και ότι μπορούν εδώ να κάνουν προπονήσεις ΣΚΙ και WAKEBOARD. Δεν είναι ο σκοπός μας να μείνουμε μόνο σε μια η δυο διοργανώσεις τον χρόνο, αλλά να υπάρχουν συνεχώς επισκέψεις, όχι μόνο από Έλληνες αθλητές αλλά από ολο τον κόσμο. Βέβαια πρέπει να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις, να γίνονται αθλητικά καμπ, διάφορες εκδηλώσεις κλπ.

wakeboard 2020 stratoy w06

wakeboard 2020 stratoy w08

Στην τωρινή διοργάνωση ήρθαν γύρω στα 120 άτομα από όλη την Ελλάδα, αθλητές και συνοδοί. Το WAKEBOARD είναι ένα πολύ θεαματικό άθλημα, αδικημένο πιστεύω, γιατί δεν έχει καταφέρει να μπεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι όμως αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Στην Ελλάδα έχουμε παγκόσμιους πρωταθλητές στο θαλάσσιο ΣΚΙ που προβάλλουν την χώρα μας διεθνώς.»

wakeboard 2020 stratoy w13

wakeboard 2020 stratoy w15

Στον χώρο της διοργάνωσης βρέθηκε και ο Βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός ο οποίος δήλωσε την Χρύσα Σπαή: «Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι σήμερα στην πανέμορφη λίμνη Στράτου, σε έναν μοναδικό τόπο έδρα του Ελληνικού θαλάσσιου ΣΚΙ, έδρα του Ελληνικού WAKEBOARD. Είχαμε εδώ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, πήγε υπέροχα, συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό η πόλη του Αγρινίου να αγκαλιάσει το ΣΚΙ και το WAKEBOARD, να το κάνουμε ένα κομμάτι του αθλητισμού στον τόπο μας, και πιστεύω ειλικρινά ότι μπορεί να δημιουργήσει μια εστία αθλητικού τουρισμού, μια εστία αθλητισμού και για τα παιδιά τα δικά μας εδώ στο Αγρίνιο και να χτίσουμε πάνω εδώ σε αυτόν εδώ τον πανέμορφο τόπο μια ωραία εμπειρία και για τους αθλητές και για τους τουρίστες.»

wakeboard 2020 stratoy w03

Μετά το τέλος της διοργάνωσης ο Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Αγρινίου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος δήλωσε τα εξής: “Το πανελλήνιο πρωτάθλημα WAKEBOARD τελείωσε. Αυτό που αρχίζει είναι ο προγραμματισμός κ συντονισμός, ώστε να διοργανωθεί ένα άριστο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδάτινου ΣΚΙ το επόμενο καλοκαίρι, μα προπάντων μια σταθερή δομή προπόνησης στη τεχνητή λίμνη Στράτου. Μια ακόμη αθλητική δομή που θα προσδώσει υπεραξία στον τόπο μας, θα τον κάνει γνωστό στον κόσμο & θα σπάσει την εσωστρέφεια. Γιατί ο τόπος μας, έχει ασύγκριτα πλεονεκτήματα, που μπορούν να τον καταστήσουν πρωταγωνιστή στον αθλητικό τουρισμό. Και αυτό, είναι μέρος του δικού μου οράματος για τον Δήμο μας.”

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

wakeboard 2020 all results

wakeboard 2020 stratoy w11

wakeboard 2020 stratoy w12

wakeboard 2020 stratoy w14

wakeboard 2020 stratoy w16

wakeboard 2020 stratoy w17

wakeboard 2020 stratoy w18

wakeboard 2020 stratoy w19

wakeboard 2020 stratoy w20

wakeboard 2020 stratoy w21

wakeboard 2020 stratoy w09

wakeboard 2020 stratoy w10

Με πληροφορίες από sinidisi.gr

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

 

Διαβάστηκε 2300 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 23:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033