Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:18 πμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 01:26

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών/μειονεκτικών περιοχών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 30 Οκτωβρίου.

Ο δικαιούχος μπορεί ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του με τους κωδικούς του TAXIS.

Επίσης θα πρέπει στα στοιχεία επικοινωνίας του να συμπληρώσει τόσο το email του, όσο και τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, ειδάλλως δεν μπορεί να προχωρήσει η αίτησή του. Η διευκρίνιση αυτή κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι για το 2019 ο κανόνας ήταν να υπάρχει τουλάχιστον ένα από τα δύο στοιχεία δηλωμένο.

Μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα  πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ  με email ή με sms αποστέλλεται στο τέλος η σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο για την έγκριση ή την απόρριψή του.

Η ηλεκτρονική διαδικασία λαμβάνει υπόψιν της και όσους από τους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες.

  • Αυτοί μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα τους συνδράμουν για την υποβολή της αίτησής τους και για την ενημέρωσή τους αναφορικά με την πορεία της.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βλέπουν στην πλατφόρμα και τα αποτελέσματα του έτους 2019.

Αιτήσεις περιόδου 2019 που έχουν εγκριθεί

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της εμπειρίας των πολιτών, με την χρήση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας, οι  ενδιαφερόμενοι των οποίων οι αιτήσεις για το 2019 έχουν εγκριθεί, δε θα χρειαστεί να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για το 2020. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πολίτες θα ειδοποιηθούν αυτόματα για το αποτέλεσμα των ελέγχων για τη νέα περίοδο μέσω email/SMS στα στοιχεία που ήδη έχουν δηλώσει.

 Αιτήσεις περιόδου 2019 σε εκκρεμότητα ή με απόρριψη 

Πολίτες των οποίων η αίτηση για το έτος 2019 έχει απορριφθεί ή εκκρεμεί ο έλεγχός της, καλούνται, εφ’ όσον επιθυμούν, να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2020.

Το ποσόν της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3000.01 έως 4.700 ευρώ.

Όσοι θα ήθελαν να διαπιστώσουν αν είναι δικαιούχοι του επιδόματος μπορούν να αναζητήσουν απαντήσεις στον εξής συνδέσμο:  

https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/plirofories/

Διαβάστηκε 554 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία